6 motive pentru care sa alegi HIIT - antrenamentul pe intervale de intensitate

Ce este HIIT (High Intesity Interval Training)?

Antrenamentul pe intervale de intensitate (HIIT) este un antrenament usor de practicat care nu necesita un echipament special si care nu consuma foarte mult timp. Cercetatorii norvegieni au dovedit avantajele practicarii acestui tip de antrenament.

De exemplu: flotarile, genoflexiunile, sariturile, squats, etc sunt considerate exercitii HIIT care dau rezultate foarte bune.

Descopera 6 motive pentru care sa practici HIIT

1. Sesiuni scurte si eficiente de miscare asigura optimizarea pierderii in greutate.

HIIT este ideal pentru cei care nu au mult timp la dispozitie pentru activitate fizica.

15 minute, de 3 ori pe zi, iti permite sa optimizezi atat pierderea in greutate cat si starea fizica si de asemenea, vei avea cum sa iti mentii un indice de grasime corporal cat mai redus.

2. Atunci cand practici HIIT consumul de energie creste si in acest fel si la 24 de ore dupa antrenament corpul continua sa arda calorii. Ceea ce ajuta la pierderea de grasimi nedorite.

3. Un studiu publicat in iiulie 2006 in Journal of Physiology arata ca dupa 8 saptamani de antrenament HIIT, performanta fizica a fost imbunatatita. Acest lucru este benefic in lupta impotriva bolilor cardiovasculare.

4. Este usor de practicat deoarece nu avem nevoie de echipamente speciale. Exercitiile le putem face oricand, la orice ora cand avem putin timp liber.

5. in timpul antrenamentului dar si dupa terminarea acestuia este puternic stimulat hormonul de crestere. Acest hormon ajuta la mentinerea masei musculare, imbunatateste rezistenta la oboseala si are o actiune de incetinire a imbatranirii.

6. Fiecare sesiune de antrenament este o provocare noua care ne ajuta la intarirea increderii in sine si ne ajuta sa ramanem motivati in atingerea targhetului impus.

Informatiile din acest articol au fost preluate din site-ul oficial Dukan.

Cumpara cartea "Nu stiu sa slabesc" - editia a-2-a scrisa de Pierre Dukan, sa fii la curent cu toate sfaturile si principiile dietei Dukan!