Alcoolul si dieta ta

alcoolul in dieta dukan

Denumirea generala de alcool se refera la ingredientul toxic aflat in: bere, vin, lichior, coniac etc. Alcoolul este produs printr-un proces natural numit fermentatie. Studii recente dovedesc faptul ca, consumul moderat de alcool favorizeaza buna functionare a sistemului coronarian. Consumul zilnic, moderat consta intr-un pahar de alcool in cazul femeilor, si doua pahare pentru barbati. Organismul metabolizeaza foarte repede alcoolul. Spre deosebire de mancare, alcoolul nu necesita digerare si este imediat absorbit. Acesta se “bucura” de un tratament preferential – este absorbit inaintea majoritatii substantelor. Aproximativ 20% este absorbit direct de peretii stomacului si poate ajunge la creier in mai putin de 1 minut. Odata ajuns in stomac, alcoolul este procesat cu ajutorul unor enzime.
Acest proces reduce cantitatea de alcool care ajunge in sange cu aproximativ 20%. Femeile produc o cantitate mai mica de enzime decat barbatii – aceasta poate fi explicatia pentru care femeile reactioneaza diferit decat barbatii la aceeasi cantitate de alcool. 10% din cantitatea de alcool ingerata se elimina prin urina si respiratie.
Alcoolul in cantitati moderate este acceptat de catre ficat. Daca o persoana obisnuieste sa bea peste masura, ficatul sau este afectat si structura sa celulara distrusa. Astfel, celulele ficatului nu isi vor putea indeplini sarcinile normale si vor deveni ineficiente. Cu ajutorul unei diete echilibrate, celulele ficatului isi pot reveni, regenerandu-se. Cea mai grava faza in care se poate afla ficatul este ciroza, ea fiind rareori reversibila.
Mai jos aveti cateva informatii pe scurt despre cum influenteaza alcoolul dieta, insa va sfatuim sa va cumparati cartea de pe  Libris.ro sau Elefant.ro

Alcoolul si malnutritia
Cei care beau alcool cu moderatie au pofta de mancare. Alcoolicii insa, in general, sufera de lipsa de apetit. Alcoolul da stari euforice ce exclud apetitul culinar si astfel, sufera de malnutritie. Alcoolul este o sursa bogata de energie, 7 calorii pe gramul de alcool. Asemanator zaharului, alcoolul nu contine substante nutritive, iar in cazurile cronice afecteaza metabolismul.

Efectele consumului de alcool
- Creste riscul cancerului de ficat, stomac, pancreas, gura, laringe si esofag.
- Afecteaza buna dezvoltare a fatului.
- Ridica tensiunea arteriala si creste riscul unui infarct.
- Ridica nivelul glucozei in sange.
- Creste riscul cirozei si hepatitei.
- Scade nivelul energetic.
- Ingrasa ca naiba!

Sa bei sau nu alcool? Consumul moderat de alcool poate fi placut si poate avea efecte benefice asupra organismului tau. Daca te hotarasti sa bei un pahar cu prietenii, DietaDukan.ro te sfatuieste sa iei inghitituri mici, insotite de mancare, pentru viata ta! Retine insa ca in dukan alcoolul este interzis pana in faza de consolidare!