Amidonul de porumb - cum il putem folosi in dieta Dukan

Amidonul de porumb este considerat un aliment tolerat in Dieta Dukan. Incepand cu faza 2 a dietei (Croaziera), cand avem voie sa folosim maxim 2 tolerate pe zi (in cazul in care slabim constant si nu stagnam) putem folosi 1 lingura pe zi de amidon de porumb.

Ce este amidonul de porumb si cum il putem folosi?

Substanta amidon este formata din zaharide simple. Aceasta substanta este benefica pentru sanatate deoarece creste productia de acizi grasi si hraneste bacteriile sanatoase prezente in intestin.

Amidonul este format mai exact din: amiloza si amilopectina.

Raportul intre amiloza si amilopectina determina efectul nutritional pe care alimentele le au asupra organismului.

Spre exemplu, amidonul din leguminoase are o doza mai mare de amiloza (33-66%), amidonul din cereale (15-28%), amidonul din tuberculi (17-22%) iar amidonul din porumb (mai puţin de (1%).

Deci, cu cat proportia de amiloza este mai mica, cu atat amidonul va afecta nivelul de glicemie din organism (glicemia creste), deoarece se tranforma in glucoza.

Amidonul de porumb il putem folosi ca agent de ingrosare al sosurilor, supelor si in prajituri.

Prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (per cana):

  • 488 calorii
  • 117 g de carbohidrati
  • 0,1 g de grasimi
  • 3 g de proteine
  • 12 mg de sodiu
  • 1,2 g de fibre

Mai multe despre alimentele tolerate si alimente permise gasiti in cartea dr Pierre Dukan, Nu stiu sa slabesc!