Ce sunt taratele de psyllium si la ce sunt bune?

Plantago psyllium este o planta din familia patlaginei. Ea creste in nordul Africii si sudul Europei (Franta, Spania). Noi consumam semintele plantei care se aseamana cu cele de in. Se folosesc semintele ca atare sau taratele (coaja semintelor).
Psyllium contine de 14 ori mai multe fibre decat ovazul. 100 g psyllium contin 71 g fibre solubile, aceeasi cantitate de ovaz − doar 5 g fibre solubile.
Taratele de psyllium ajuta in mod eficient la scaderea colesterolului, la ameliorarea constipatiei, a diareei si de asemenea, sunt utilizate pentru a trata sindromul de colon iritabil, hemoroizi si alte afectiuni intestinale. Cercetatorii de la University of Maryland Medical Center (UMMC), afirma ca psyllium poate fi folosit pentru reglarea nivelului de zahar din sange la persoanele cu diabet zaharat. 
Taratele de psyllium sunt bogate in fibre iar cand vin in contact cu apa, se umfla si formeaza o masa gelatinoasa care ajuta la transportarea reziduurilor prin tractul intestinal.
In dieta Dukan taratele de psyllium sunt considerate aliment tolerat. Avem voie 1 lingura de tarate psyllium pe zi.
Si nu uita: Ai voie doar 2 alimente tolerate pe zi!
 
Spor la dieta!
 
Pentru ca informatiile din site sunt prezentate in forma de rezumat, cel mai bine este sa iti cumperi cartile doctorului Dukan.