Cum alegi o sala de fitness: 5 intrebari

Alegerile nu sunt intotdeauna usoare. Fie ca este vorba despre sotul potritvit, masina perfecta sau casa de vis, trebuie sa judeci bine avantajele si dezavantajele. Acest lucru este valabil si atunci cand alegi sala de gimnastica potrivita tie.
Specialistii in materie de fitness si nutritie te sfatuiesc sa iti pui 5 intrebari cheie cand vrei sa faci marea alegere.

1) Ce vrei sa obtii?
Hotaraste-te inainte de te apuca de treaba ce efecte vrei sa obtii si ce exercitii ti-ar placea mai mult. Iti place sa inoti sau sa faci yoga? Preferi sa alergi sau sa faci exercitii intr-un singur loc? Vrei sa slabesti sau doar sa ai un tonus fizic si psihic de invidiat? Este foarte important sa alegi ceva ce iti place si ti se potriveste pentru ca, spun expertii, probabilitatea de a te tine de treaba un timp indelungat creste, iar acest lucru se traduce in rezultate vizibile asupra corpului tau.

2) La coltul blocului sau in cealalta parte a orasului?
Pozitia salii este foarte importanta. Daca nu vrei sa pierzi 2 ore mergand pana la sala, epuizata deja psihic si fizic inainte de a trece la aparate din cauza aglomeratiei de pe drum, alege ceva apropiat de locuinta ta. Numarul 1 in motivele de renuntare la serviciile de fitness il reprezinta tocmai lipsa timpului. Daca sala este aproape de casa ori poate de birou, ea va deveni o rutina in viata ta la fel ca orice activitate de care ai nevoie zilnic.

3) Ce pregatire are personalul?
Oamenii uita adesea cat de important este sa lucrezi cu profesionisti. Este important sa faci exercitiile corect si sa se potriveasca cu nevoile corpului tau. In plus, chiar integritatea ta fizica depinde de pregatirea acelor oameni care te pot instrui sau nu corect vizavi de aparatura folosita si de investitia fizica optima. Asa ca nu te sfii sa intrebi despre calificari si diplome daca vrei sa faci ce trebuie cu cine trebuie.

4) Dotarile:
Gandeste-te ca, pe langa faptul ca vrei sa slabesti, urmaresti sa ramai in siguranta. Asa ca tine cont daca sala are proceduri de siguranta si interventie in caz de urgenta. Daca sala sau clubul nu are asa ceva mai gandeste-te inainte de a spune “da!”
Echipamentul: Trebuie sa ai de unde alege! Poti avea nevoie de o serie mai mare de aparate sau doar de 2 aparate pe care sa te axezi. Nu dai niste bani ca sa stai la coada la aparat si nici nu vrei sa treci pe la fiecare doar 3 minute. In plus, intereseaza-te si de intretinerea aparaturii — este curata, este noua, functioneaza bine etc.

Ce ti se ofera in plus?
De ce ei si nu altii? Au dusuri bine intretinute? Iti pun la dispozitie, pe langa aparatura, si mijloace de recreere? Au si un bar dragut unde sa stai la un suc cu o colega ce iti poate deveni prietena buna? Pe moment pot sa para doar amanunte, dar sunt acele detalii care in timp fac diferenta.

5) Care sunt costurile?
Expertii spun ca oamenii nu privesc banii pe care ii dau ca o investitie in corpul lor, ci ca pe o alta factura ce trebuie platita. De aceea, se recomanda sa te interesezi si de acest aspect: fie alegi sa nu te duci la cel mai select club de intretinere unde sa te bucuri de servicii de care poate nici nu ai nevoie, fie alegi sa iti faci un abonament standardizat cu cerintele tale.

Intereseaza-te totusi daca poti primi si avantajul unor puncte de fidelitate si dreptul de a folosi si serviciile colaboratorilor clubului/salii in alte parti (ex: alt oras, alta tara etc). Deschide bine ochii la publicitatea facuta, dar pleaca urechea si la ceea ce spun diverse persoane care au beneficiat/beneficiaza de serviciile respective.

Acum te poti decide. Ai grija sa fie un “Da!” spus din toata inima, pentru ca motivatia si increderea conteaza foarte mult la inceputul oricarui drum. Mai ales ca acum pornesti pe drumul catre frumusetea ta. Mult succes!

 

Comentarii

Fiecare instructor ,daca acea sala are instructor,are anumit exercitii preferate.Cel mai bine iti alegi sala punand intrebari prietenilor care sti ca merg la sala iar cand ajungi sa gasesti sala si te inscri,prinzi exercitiile din mers de la altii.Le analizezi corpul si daca iti place rezultatul obtinut de ei,poti chiar sa le pui intrebari de genu"tu ce exercitiu faci pentru fese,sau pentru abdomen...etc.