Echilibrul intre alimentele acide si alimentele alcaline

O alimentatie formata in principal din carne si lactate creste aciditatea sangelui fapt ce poate genera afectiuni la ficat, rinichi dar si predispozitie la diabet.

De aceea trebuie sa existe un echilibru intre cantitatea de alimente acide si alcaline. Raportul recomandat este 20% alimente acide si 80% alimente alcaline.
 
Alimente acide
 
1. Iaurtul semi-degresat
2. Laptele
3. Untul
4. Linte fiarta
5. Paine alba
6. Paste din faina integrala
7. Orice produs de panificaţie care contine faina alba
8. Alunele prajite
9. Nuci
10. Mezeluri
11. Carnea de pui
12. Carnea slabă de vită
13. Pastrav
14. Oul fiert tare
15. Ovaz
16. Orezul brun
17. Somonul
18. Conserva de ton
19. Mozzarella
20. Conserva de sardine
21. Carnea de curcan
22. Branza
 
Alimente alcaline - aproximativ toate legumele si unele fructe
 
  1. mere
  2. caise
  3. fructe cu boabe mici
  4. cirese
  5. nuca de cocos
  6. curmale / smochine / stafide
  7. grepfrut
  8. lamai
  9. struguri
  10. pere
  11. piersici
  12. ananas proaspat
  13. rodii
  14. capsune
  15. mandarine
  16. migdale
  17. avocado
  18. fasole verde dar si uscata
  19. sfecla
  20. gogosari
  21. broccoli
  22. varza de Bruxelles
  23. varza alba/ rosie
  24. morcovi
  25. telina
  26. conopidă
  27. porumb
  28. castravete
  29. marar
  30. vinete
  31. usturoi
  32. hrean
  33. praz
  34. salata verde
  35. masline
  36. ceapă
  37. patrunjel
  38. dovlecel
  39. dovleac
  40. ridiche
  41. mazăre
  42. varza acra
  43. spanac
  44. cartof
  45. otet
  46. lapte batut
  47. zer crud
  48. mei
  49. quinoa
  50. ulei de masline
  51. condimente naturale
  52. ceai din plante medicinale

Avand in vedere toate aceste informatii consider ca in zilele in care dieta ne permite (spre exemplu zilele de PL incepand cu Croaziera) trebuie sa consumam cat mai multe legume verzi pentru a atinge acest echilibru intre alimente acide si cele bazice!

Spor la topit kilograme nedorite!