Exfolierea si slabitul

Cand tii dieta anumite grupe alimentare iti lipsesc si chiar daca iei vitamine, pielea se resimte. De aceea ai nevoie de mai multa ingrijire! Poti insa sa iti faci un tratament cosmetic chiar in intimitatea propriei bai. Ai nevoie de un exfoliant bun, de cateva minute de masaj si de o lotiune de corp hidratanta. Efectul? O piele matasoasa, frumoasa si sanatoasa si scaderea riscurilor de a aparitie a vergeturilor cauzate de slabire.

Pielea corpului tau imbatraneste intr-un fel diferit fata de ten, nu face asa multe riduri, dar isi pierde elasticitatea, devine mai putin delicata, iar cu trecerea timpului apar zone mai pigmentate. Fenomenele care determina imbatranirea si deteriorarea celulelor cutanate, in zonele cele mai expuse la actiunea agentilor externi, se manifesta prin alterarea structurii pielii. Daca esti tanara, regenerarea constanta a celulelor pot produce deshuamare si uscare. Celulele moarte se acumuleaza la suprafata pielii si este necesar sa o elimini.

Exfolierea este un fenomen natural de regenerare celulara. In fiecare secunda, derma produce celule noi, ceea ce ii asigura o reinnoire permanenta. In acelasi timp, celulele vechi mor si sunt eliminate de catre piele in mod natural, ramanand pe epiderma, alaturi de alte impuritati. Aceste celule produc deshuamarea si daca nu sunt eliminat, impiedica regenerarea epidermei, dar si efectul diferitelor produse cosmetice pe care le aplici pe fata. Rezultatul: un ten obosit, tern, lipsit de stralucire.

Exfolierea este pur si simplu o curatire delicata, dar in profunzime, care are multiple beneficii pentru aspectul si sanatatea pielii tale. Pentru un adevarat tratament cosmetic, aplica produsele exfoliante pe piele masand usor – in acest mod previi imbatanirea pielii si activezi circulatia, stimulezi diferite procese de eliminare a celulelor moarte si a impuritatilor, cum este oxigenarea celulelor.

Exista produse cosmetice pentru exfoliere sub forma de gel sau crema, care contin granule exfoliante de diferite marimi. Fiecare granula are in compozitie substante emoliente, care iti fac pielea fina. Aceste produse se aplica pe pielea umeda, cu miscari circulare, pentru a elimina zonele aspre si a revitaliza pielea. Insista mai mult asupra calcaielor, genunchilor si a coatelor. Ca urmarea a acestui masaj, textura pielii absoarbe mai usor substantele emoliente din granule.

Nu abuza de senzatia de catifea pe care ti-o da exfolierea. Foloseste aceste produse de cel mult doua ori pe saptamana, in functie de tipul de piele – uscata sau grasa, in functie de produsul pe care il folosesti.

Exista diferite metode de exfoliere, care iti permit sa-ti prepari singura propriul exfoliant. Unele sunt mai puternice, deci va trebui sa le aplici mai rar, altele au efect in timp, deci ai nevoie de rabdare si perseverenta.