Operatiile estetice dupa pierderea masiva in greutate

Scaderea masiva in greutate ca rezultat al slabirii prin dieta sau cu ajutorul chirurgiei bariatrice (operatia de miscorare stomac, balon gastric, inel gastric, etc.) reprezinta pentru persoana in cauza o mare realizare deoarece ii imbunatateste viata, starea generala de sanatate si nu in ultimul rand starea psihica.
 
Cand vorbim despre un numar mare de kilograme pierdute, pielea isi pierde din elasticitate din cauza faptului ca o perioada destul de lunga de timp a fost intinsa, iar in momentul in care am slabit aceasta nu s-a strans suficient. Acest exces de piele poate fi in jurul taliei, brate sau coapse, dar si pe fese sau sani.
 
Din pacate acest exces de piele ne poate afecta viata deoarece dermatitele si infectiile cutanate isi pot face aparitia intre pliurile pielii. De asemenea, ne poate cauza probleme in gasirea hainelor potrivite si ne poate afecta si mobilitatea corpului.
 
Insa chirurgia estetica ne poate ajuta sa scapam de aceaste probleme prin urmatoarele proceduri chirurgicale:
  • lifting brate
  • lifting coapse
  • abdominoplastie
  • vibrolipoaspiratie
  • mastopexie (lifting mamar)
 
Dupa caz este posibil sa fie nevoie de mai multe interventii chirurgicale pentru a obtine rezultatul dorit. Impreuna cu medicul chirurg in functie de ce probleme doresti sa rezolvi acesta va gasi solutia potrivita pentru tine.
 
Ce riscuri presupun aceste operatii?
In aceste cazuri trebuie sa stiti ca riscurile sunt mai mari decat in chirurgia estetica clasica. Exista riscul sa apara infectii, sangerari, suturi desprinse, asimetrii, cicatrici vizibile. Insa daca este respectat planul post-operator pus la punct de catre medicul chirurg aceste probleme pot fi ocolite sau tinute sub control.
 
Sunt decontate aceste operatii de CAS?
Serviciile chirurgiei estetice nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), însă cele reparatorii sunt acoperite. „Legea instituie restricții la corecțiile estetice pentru persoanele de peste 18 ani. Iar pentru minori sunt acceptate doar acele intervenții pentru afecțiuni care le împiedică dezvoltarea fizică”, Cristina Călinoiu, purtător de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București.
Astfel, o reconstrucție de sân după o mastectomie, o remodelare corporală după o operație de reducere a greutății beneficiază de gratuitate în clinicile de stat.
 
"Dacă sânii sunt extrem de mari şi provoacă dureri de spate sau probleme tegumentare- dermatite, eczeme, mâncărimi care deranjează, nu mai vorbim de o operaţie estetică, ci de una curativă, chiar dacă se folosesc tehnici specifice operaţiilor estetice", explică dr. Dumitru Totir, medic primar chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. 
 
Nici operaţia de reconstrucţie a sânilor nu este considerată una estetică şi este gratuită pentru asiguraţi. Mai mult, pacientele pot face operaţia de reconstrucţie a sânilor imediat după rezecţie, adică două operaţii în una singură. Nu se mai trezesc mutilate, ci cu sâni noi.
 
"Manopera medicului, operaţia în sine este decontată de casele de asigurări. Până în acest moment, protezele mamare şi expanderul-un balon care se umple cu apă şi ser, necesar pentru a face loc protezei - nu se decontează, dar costurile pentru acestea nu depăşesc, în principiu, 1.000 de euro. Pacientele nu sunt informate că reconstrucţia poate fi făcută imediat după rezecţie. După ce taie chirurgul oncolog, pune la loc chirurgul plastician. Femeia nu se mai trezeşte mutilată", adaugă plasticianul Dumitru Totir. 
 
Tu ai apela/ ai apelat la acest tip de operatii? Asteptam comentariile tale! :)