Prevenirea si ingrijirea ridurilor de pe gat

Zona gatului este cea mai neglijata parte a corpului, in ceea ce priveste prevenirea ridurilor, desi este cea mai sensibila la formarea liniilor fine. Acest lucru se datoreaza atat mecanismului slab de sustinere al gatului, cat si faptului ca pielea din aceasta zona nu beneficiaza nici de prea multa fibra musculara, nici de un tesut solid.
Pielea ce acopera gatul este mult mai subtire si mai lipsita de glande sebacee decat cea de la nivelul fetei, fiind astfel si mai sensibila la actiunea nociva a razelor ultraviolete.

Cauzele formarii ridurilor in zona gatului
Odata cu trecerea timpului, grasimea din corpul nostru este redistribuita, acest lucru diminuand cantitatea de grasime din zone precum gatul, ochii, obrajii. Daca ma si tii o dieta precum Dukan, de la slabirea rapida ai insa sanse foarte mari sa faci riduri!
Lipsa depozitului de grasime la acest nivel ul gatului determina reducerea suportului pe care il avea pielea.
La formarea ridurilor pe gat contribuie si modul defectuos de alimentatie, ingrijirea deficitara a pielii, expunerea prelungita la soare sau o combinatie intre acestea.

Prevenire
Prevenirea ridurilor printr-o metoda naturala presupune un stil de viata sanatos, care cuprinde hidratare, consumul de vegetale si odihna. Modul cel mai eficient de a preveni aparitia ridurilor este, ca si in cazul fetei, ingrijirea in trei pasi – curatare, tonifiere, hidratare.
Nu te lasa pe tanjala si indiferent cat ai fi de obosita, demachiaza-te in fiecare seara, fa-ti o masca cu ulei de argan si ulei de cocos aplicata pe toata fata, gat si zona decolteului.

Masca/ scrub cu ulei de argan si ulei de cocos
- 1 lingura de ulei de argan
- 1 lingura de ulei de cocos
- 1 lingura de tarate de grau
Amesteca-le pe toate si aplica-le pe pielea umeda, dupa baie. Lasa-le sa actioneze 5 minute dupa care cu mana uda fa miscari circulare si de jos in sus. Indeaparteaza taratele doar cu apa prin clatire usoara.