Stiati ca...

...exista aspirina naturala?

Aspirina a aparut la inceputul secolului XX si apoi timp de 80 de ani, nimeni nu a stiut cum acesata reduce durerea. Sir John Vane descopera ca aspirina scade produstia de hormoni antiinflamatori, substante numite prostaglandine – PG (cunoscute, ca fiind produse de enzima ciclooxigenaza-COX).

Misterul actiunii aspirinei este dezlegat. Aspirina devine solutia pentru milioane de suferinzi de artrita sau alte procese inflamatorii si astfel incepe consumul intens de aspirina.

-Ulterior, s-a dovedit ca toate aceste produse de sinteza (antiinflamatoare) perturba sinteza de PG, dar inhiba si proprietatile de echilibrare si de protectie a ciclooxigenazelor (COX-1 si COX-2) cu riscul aparitiei unor leziuni pe mai multe organe interne importante, insotite de hemoragii, producand chiar si moartea.

Spre deosebire de toate variantele de sinteza a numeroase produse comerciale, produsul SALICILOL nu are efecte secundare si este perfect tolerat.

-De altfel, printre cele mai vechi mijloace de combatere a febrei si a durerilor se numara ASPIRINA NATURALA. Efectele ei benefice sunt cunoscute inca din jurul anului 400 I.H. datorita observatiilor lui Hipocrate considerat parintele medicinei care recomanda utilizarea pulberii de salcie pentru scaderea temperaturii corpului si diminuarea durerilor la nastere.

In 1827 francezul Leroux a reusit sa izoleze din scoarta de SALIX ALBA principiul activ numit SALICILINA (glicozida alcoolului salicilic), responsabil de efectele asa-zis miraculoase ale acestui copac atata de raspandit in natura.

SALICILOL NATURAL – prin continutul bogat in salicilina, actioneaza selectiv , trece prin stomac si intestin fara sa irite mucoasa gastrica si fara sa determine aparitia unor tulburari functionale ale tarctului intestinal.

Din ficat unde salicilolul este transformat in acid salicilic, ajunge in circulatia sanguina, unde isi exercita actiunea benefica antiinflamatoare, antipiretica si analgezica, fara sa aiba efecte adverse.

 

 

 Sursa: www.naturasanat.ro