Stiati ca...

...Sutienul sarbatoreste 100 de ani de existenta?
 

Ti-ai putea imagina viata fara el? 

 

Pe vremea cand nu existau sutiene, femeile din Roma antica isi protejau sanii cu bandaje din carpe pentru a nu resimti disconfort in timp ce lucrau. Renasterea a adus corsetele si femeile nu au mai simtit sa nevoia sa ofere un lat tip de suport sanilor. Dar incepand cu secolul al nouasprezecelea, cand corsetele au inceput sa se demodeze, a devenit necesara inlocuirea cu ceva mai util. O varianta substitut a designerului Chaoman nu a trezit prea mult entuziasm, dar odata cu tentativa de patentare a lui Mary Phelps Jacob in 1914, a inceput "mania sutienelor".

 

Va intrebati cum arata si se simtea primul sutien? Ca un corset nepractic, cusut din doua batiste din matase asezate in forma de funda - asa arata primul sutien modern. Inventia a facut valva printre prieteni, care au sustinut ca a patentat si vandut sutiene "batista" pentru un dolar bucata. In curand numele sau era recunoscut in toata industria textila si odata cu acest lucru a venit si oferta de vanzare a patentului. Pentru ridicola suma de 1500 de dolari care au adus companiei de textile peste 15 milioane dolari pe parcursul a 30 de ani.

 

Insa, chiar si dupa 100 de ani, opt din zece femei isi cumpara sutiene prea mici sau prea mari pentru bustul lor, potrivit unui studiu realizat de o firma de lenjerie intima.

 
Vrei sa-ti determini corect masura sutienului? Vrei si tu modele frumoase, chiar daca ai un bust mai generos? Si daca totusi nu ti se va potrivi? Il returnezi prin curier si-ti primesti banii inapoi! 

Intra pe astratex.ro si convinge-te!

Comentarii