Studiu medical confirma eficacitatea Dietei Dukan

Un studiu recent realizat de catre Medicus Research arată într-o analiză interimară ca persoanele care au tinut Dieta Dukan au pierdut, in medie, 4,1 kg în primele două faze ale planului de dieta, faza de atac si de croazieră, ba pana la 9 kg în total pe parcursul unei perioadei de opt săptămâni, fara a se raporta efecte adverse ale dietei Dukan.

Studiul, condus de Dr. Jay Udani, Director Medical al Spitalului Northridge Integrative Medicine Program, a fost conceput pentru a evalua eficacitatea dietei Dukan în susținerea si menținerea slabirii intr-un mod sanatos. Dieta Dukan este bazata pe o alimentatie bazata pe proteina, scăzuta in grăsimi, un plan de slabire „low carb” in patru faze si este creata de către medicul francez Pierre Dukan, care descurajează oamenii sa numere caloriile si încurajează oamenii să mănânce alimente reale, inclusiv proteine slabe si legume bogate în vitamine si minerale, dar si tărâțe de ovăz.

"Rezultatele de la analiza interimara a acestui studiu de examinare a Dietei Dukan sunt semnificative statistic," explica Dr. Udani. "Comparativ cu alte planuri de dieta populare, greutatea medie care se pierde este substanțială. Datele noastre arată că Dieta Dukan este un plan sigur si eficient de pierdere în greutate. "

Prima faza a dietei, atac de faza, variaza in functie de persoana, de la o zi la sapte zile, în funcție de cât de mult o persoana trebuie sa piarda din greutate pentru a ajunge la adevarata lor greutate, care poate fi calculată pe site-ul DukanDiet.com.
Participanții la acest studiu au fost voluntari sanatosi care au avut cel putin 11 kg in plus si nu au mai încercat Dieta Dukan anterior. Studiul a fost un studiu deschis, de la distanță.

Rezultatele finale din Medicus Research care examineaza toate cele patru faze ale dietei Dukan pe o perioadă de 24 de săptămâni va fi disponibil la sfarsitul acestui an.