Substante periculoase regasite in pastilele pentru slabit

Mare atentie la aceste substante care va pot pune viata in pericol!

Pe piata exista mai multe tipuri de pastile care ajuta la slabit (blocarea absorbtiei de grasimi, suprimarea senzatiei de foame, reglarea si intensificarea metabolismului).

Desi unele dintre aceste pilule pot ajuta unele persoane sa elimine stagnarile in pierderea de greutate sau sa regleze metabolismul, nu toate pastilele destinate slabitului sunt sigure pentru sanatate, iar multe dintre acestea contin substante extrem de periculoase pentru organismul uman. Niciodata sa nu luati pastile de slabit fara sa aveti recomandarea medicului si fara sa cititi prospectul flaconului.

Mai jos va prezentam 5 substante periculoase de care trebuie sa va feriti:

1. Ma huang/ Ephedra/ Efedrina/ Pseudoefedrina - Ma Huang, o specie de Ephedra, contine frecvent efedrina si pseudoefedrina, care va poate afecta sistemul nervos si poate duce la hipertensiune arteriala, crestea frecventei cardiace, ritm cardiac neregulat, atac de cord, accident vascular cerebral sau deces . Ephedra a fost interzisa în SUA.

2. Bitter orange/ sinefrina - Bitter orange contine o substanta chimica numita sinefrina, care este similar cu Ephedra si poate cauza cresterea frecventei cardiace, dureri de cap, varsaturi, insomnie, hipertensiune arteriala, lesin, atac de cord si accident vascular cerebral. 

3. Sibutramina - Sibutramina este un stimulent puternic, care poate creste in mod semnificativ riscul de infarct miocardic, aritmii sau accidente vasculare cerebrale, plus alte efecte secundare. Acesta a fost scos de pe piata in 2010. In mai multe pastile destinate pierderii in greutate au fost retrase de pe piata dupa ce s-a descoperit faptul ca contineau sibutramina fara a fi specificat pe prospect, ceea ce este ilegal. 

4. Fenproporex - Fenproporex este un stimulent care este interzis in SUA; acesta substanta este transformata in amfetamina in organism ce poate cauza aritmii cardiace si chiar moarte subita. Acesta substanta poate creea dependenta.

5. Fenoftalenia/ Phenolphthalein - este o substanta care a fost folosita in prepararea unor produse laxative pana in anul 1999, cand FDA a interzis aceasta substanta si a declarat ca "in general nu sunt recunoscute ca fiind sigure si eficiente". S-a dovedit a fi un ingredient ascuns in mai multe pastile de slabire.

Asadar aveti mare grija la pastilele pe care le luati!

Sursa: Site oficial Dr. Oz.

 

Comentarii

Nu stiam de existenta acestor substante. sper s anu le utilizeze nimeni. eu am reusit sa dau cateva kg jos cu putin sport si niste pastile pentru slabit, oarecum naturale. *** (si la preturi accesibile)
Mult succes celor ce vor sa slabeasca ! :)

ioanavvv