Succesul este o chestiune de atitudine

Psihologia cognitiva este un produs al ultimelor cateva decade ale secolului XX. Premisa centrala a psihologiei cognitive este aceea ca tot ce gandesti determina felul in care te simti. A intelege o asemenea legatura va fi cheia succesului tau cu privire la fitness sau la orice activitate pe care doresti sa o adopti.

Esti ceea ce crezi: Puterea gandurilor tale
Oamenii sunt uneori recalcitranti in a accepta acest adevar primar, deoarece asta-i solicita sa isi asume responsabilitatea cu privire la experientele lor de viata.
Unii prefera sa creada ca sentimentele lor fie preced gandurile, fie exista independent de ei.
Totusi, adevarul este ca sentimentele, bune sau rele, sunt produse ale gandurilor tale!
Este imposibil sa ai un anumit sentiment fata de un lucru daca nu il constientizezi, nu-i asa?.
Aceasta inseamna ca trebuie sa te gandesti la respectivul lucru inainte de sa simti ceva cu privire la el…
De exemplu, in cazul in care colega ta se supara pe tine din diferite motive in mijlocul zilei, dar tu nu afli de acest lucru pana la sfarsitul zilei, cand si de ce te intristezi?
Oricat de suparata ar fi, cat e ziua de lunga, tu nu simti nimic, deoarece nu te-ai gandit la ea. Multi oameni sufera la nesfarsit pentru ca traiesc o relatie in mod retrospectiv.
Daca ai credinta ca sentimentele exista inaintea gandurilor tale – ca sentimentele tale vin de nicaieri si aterizeaza in mintea ta asemeni unui stol de pasari – atunci te afli la mila sentimentelor care “coboara spre tine” la un anumit moment.

Asumarea responsabilitatilor iti da putere
Pentru a detine puterea trebuie sa faci schimbari pozitive in viata ta, nu trebuie sa iti permiti sa te privesti ca o victima neputincioasa in fata factorilor externi.
Aceasta ti-ar nega responsabilitatea cu privire la propria experienta si te-ar impiedica sa te bucuri de puterea care iti revine.
Pentru a folosi aceasta putere trebuie sa intelegi cum lucreaza, ce legatura are cu credintele tale. Nu ceea ce crezi acum face ca lucrurile sa se intample – desi uneori asa este. Dar atunci cand crezi foarte mult in ceva, felul in care poti face acest lucru posibil vine fara nici un efort. Uneori, ceea ce trebuie sa stii si sa faci se regaseste, in mod magic, la indemana ta.
Cu alte cuvinte, puterea credintei tale devine un magnet pentru solutiile precise de care ai nevoie. Cu cat e mai puternica credinta, cu atat vei atrage cele mai bune solutii. Acest fenomen este miezul procesului uman de creatie. O data ce esti convinsa de ceea ce vrei sa creezi si apoi crezi ca poti pune in practica, rezultatele tale sunt, teoretic, asigurate.
Privind dintr-o alta perspectiva, o data ce ai o viziune clara cu privire la ceea ce faci, nu e nevoie sa te mai straduiesti sa intelegi in ce mod trebuie sa faci...
Cele mai multe esecuri ale dietelor traditionale sunt rezultatul incercarii de a forta un lucru sa se intample.
Efortul, stradania si increderea in puterea vointei sunt toate semne ca lupti cu tine, ca intentionezi sa treci peste credintele cele mai adanci.
Dar atunci cand ceea ce crezi este clar si pozitiv, tot ceea ce trebuie sa faci este “sa lasi sa se intample.”