Testeaza-ti instructorul!

Ti-ai ales o sala de antrenament care ti-a facut cu ochiul, ai parte si de cateva amice care te insotesc, te-ai entuziasmat dupa ce ti-ai achizitionat un echipament in care te simti bine, insa esti cam neincrezatoare in calitatile instructorului tau? Iata cateva criterii dupa care-i poti acorda o nota si mai multa incredere, dupa caz.

- Are un certificat recunoscut de o asociatie, o diploma in materie sau se bucura de notorietate in randul unor specialisti sau vedete.
- Mai are si o diploma in yoga sau un sport anume pentru a preda cursuri.
- Stie sa acorde primul ajutor? Daca are la active ceva cursuri medicale, merita puncte in plus. Mai ales daca pune tot felul de intrebari legate de starea ta fizica si pune problema accidentelor, explicand modalitatile de efectuare a exercitiilor la inceputul fiecarui curs.
- Daca acorda o deosebita atentie incepatorilor, mai acorda-i si tu un punct.
- Modifica intensitatea exercitiilor pentru cursanti incurajand pe fiecare sa lucreze potrivit posibilitatilor proprii, sa-si decopere si sa-si foloseasca potentialul?
Explica fiecare miscare si beneficiile fiecarei tehnici? Merita inca un punct
- O poti auzi foarte bine si peste fondul muzical? Pentru faptul ca stie sa foloseasca un microfon si sa adapteze nivelul decibelilor, sa aleaga muzica, merita aprecierea ta.
- Ora de aerobic se desfasoara cursiv, abia simti trecerea de la un element la altul, ca si cum ai fi intr-un dans continuu, bine organizat si programat ca de fiecare data sa se incadreze intr-o limita de timp? Ofera-i un bonus.
- In finalul fiecarui curs ti se verifica pulsul? Se verifica intensitatea exercitiilor pe grupe de cursanti? Iata un alt motiv de apreciere.
- Daca e prietenoasa si abordabila, daca e a tenta si diplomata, daca e profesionista si amuzanta, nu pierde niciodata contactul vizual cu clasa, isi aminteste numele tuturor, raspunde cu randare la toate intrebarile, atunci are destule atu-uri pentru a te cuceri…
- Pentru creativitate, orginalitate, pentru ca impune respect prin felul in care arata si se comporta, inspirandu-te sa “lucrezi” sis a te distrezi in acelasi timp, acorda-i increderea ta si fii o eleva sarguincioasa.