Paine cu gluten

5
Categorie: 
Paine si produse de panificatie
Etapa: 
Atac
Portii: 
4
Timp de preparare: 
10min
Timp de gatire: 
30min
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

3 albusuri
6 lg tarate ovaz
1 varf lg sare
1/2 lgt xilitol (sau alt indulcitor)
6 lg lapte degresat sau iaurt degresat, de preferat probiotic (ajuta la dospire)
1 lgt drojdie uscata
4-6 lg gluten

Afla cum sa gatesti in stil Dukan din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

se bat albusurile spuma si se adauga restul ingredientelor (glutenul l-am adaugat ultimul). se lasa la dospit 30 min. apoi se pune la copt daca folositi o forma de silicon (de chec) aprox 15-20min la foc mediu. se pot face si chifle si se tin mai putin la copt: 10-15min. iese o cantitate suficient de mare de paine. se portioneaza si se pastreaza la congelator.
glutenul l-am cumparat de pe internet. http://www.farmaverde.ro/cereale-si-fainuri-c-172/gluten-de-grau-250-gr-...
avem voie lapte degresat, avem voie gluten inca din atac

la painea din ultima fotografie am folosit si verdeata: inainte de a o baga in cuptor am pus deasupra un praf de sare grunjoasa, leustean uscat, busuioc, rozmarin, marar, chimen. super-buna cu iaurt!

Pofta buna!

Comentarii

imaginea utilizatorului gavilana
Trimis de gavilana la 26. Februarie 2013 - 1:14

ce e xilitol? sau unde gasesc gluten? arata asa de bine dar mi-e imposibil de facut mai ales ca nu locuiesc in romania si imi e greu sa gasesc produsele.mai ales branza fara grasime.aici de la 4% ,50% grasime in minus.e aiurea.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Nu exista :"Nu pot". Exista:"nu vreau".

loading...