Povesti de succes: Cum te-a ajutat dieta Dukan?

187 mesaje / 0 noi
Ultima adăugare
Offline
Last seen: în urmă cu 4 ani 3 luni
Înscris: 12.06.2014 - 13:47
Mesaje: 2
buna

am inceput dieta in 07.01.2014 de la 94.7kg si in 25.05.2014 ajunsesem la 68.6kg!fara sa fac eforturi deosebite dar fara sa trisez! am gatit zilnic , am facut paine dukan, sarmale, pizza, clatite, tocanite, cioebe, drob,snitele, absolut orice doar cu ingrediente permise! De la intrarea in etapa a 3-a am mai pierdut 1kg! ma simt extraordinar si ma bucur ca am tinut aceasta dieta, eu fiind o gurmanda declarata :). spor la slabit va doresc!

imaginea utilizatorului MIMILEŢ
Offline
Last seen: în urmă cu 3 ani 3 luni
Înscris: 23.01.2013 - 10:41
Mesaje: 1645
Parcă a trecut o viaţă de

Parcă a trecut o viaţă de când am început dieta. Asta era în ianuarie 2013, mai exact pe 18 ianuarie. După perioada sărbătorilor, în care am fost destul de disciplinată. Eu am fost o obeză atipică, adică mâncam sănătos, singurul păcat fiind dulciurile.
Ajunsesem la o catastrofală greutate formată din trei cifre, după cântarul mecanic în jurul a 120 de kg, cântar care s-a dovedit în cele din urmă mincinos, realitatea fiind mai dură, kg. mai multe.
Nu pot să spun că a fost o alegere a dietei, ci o utimă încercare, disperare mai mult. Sinceră să fiu nu prea am avut încredere că voi slăbi, ţinusem multe diete cu efect yo-yo, devenisem oarecum rezistentă la slăbit. Mai mult, nu eram carnivoră din fire, iar regimul ăsta hiperproteic mă cam speria.
Am avut noroc însă, organismul a recţionat ascultător, am slăbit în atac şi m-a motivat f. mult. Nu garantam însă cât o să rezist, nu mi-am plănuit ci am adăugat zi după zi, aşteptând şi strângând din dinţi.
A fost şi este greu dar îmi doream să fiu sănătoasă pentru fetele mele în primul rând şi conştientizasem că şunculiţa nu-mi făcea bine deloc.
Am avut marele noroc că încă nu mă alesesem cu boli asociate obezităţii, nu gâfâiam, mă mişcam sprinten, cu toate kg. mele, mâncam destul de sănătos dar când venea vorba de dulce înebuneam pe loc, îmi pierdeam autocontrolul. Mâncam dulce compulsiv, şi de supărare şi de bucurie şi de plictiseală...
M-a jutat Dukan să scad în greutate, de disciplinat constat acum în consolidare că nu, nu m-am disciplinat, că zicala aia ,,lupul îşi schimbă părul dar năravul ba,, e valabilă pt mine. Încă rezist cu greu în faţa dulciurilor.
Am slăbit 45 de kg. din noiembrie 2013 sunt în consolidare, perioadă în care am reuşit, până acum să mai scap de 5. E mult, aproape un omulţ a plecat din mine...AA dacă mai scad şi câteva kg. de piele care sunt în plus , mai că aş fi mai slabă :)))
Menţinerea, după părerea mea, este cea mai grea, e o adevarăată luptă, în croazieră câştigând doar bătălia. Până în prezent m-am menţinut, acum mă lupt să pun stop la fructe, să mă limitez la cantităţi rezonabile, în rest e bine.
Forumul a contat mult pentru mine, am avut norocul unei perioade mai bune, când era mai animat, acum e cam mort, de, asta e.
Nu pot să spun că sunt fan Dukan 100% , mai ales pentru persoanele aproape normoponderale. Pentru obezitate morbidă, da, e o soluţie de compromis.
Acum în conso aplic mai mult principiile monti, nu mă poate obliga nici măcar dukan să mănânc amilacee, mese de sărbătoare cu amestecuri nesănătoase. Încerc din răsputeri să am un stil de viaţă sănătos, fără dulciuri rafinate în primul rând.
Încerc să mă documentez mereu, să-mi cunosc f. bine organismul să văd la ce reacţioneză cântarul, să nu repet greşelile ci să învăţ din ele.
Am observat că cioco neagră nu mă îngraşă, 3 pătrăţele maxim pe zi. Fructele care înlocuiesc masa, la fel sunt inofensive. Cantităţile rezonabile de mâncare, mai exact un singur fel de mâncare la o masă la fel sunt. ok. Asocierea alimentelor este importantă, să ştii când să te opreşti este esenţial. Dacă într-o zi păcătuieşti întrecând limita, a doua zi musai cuminţenie totală... Nu trebuie să sară cântarul mai mult de 1 kg. E f. greu după...
Da, cam asta îmi amintes acum.
NU închei fără a atenţiona fetele care au în jur de 50-60 kg. şi vor să scadă până în 10 kg., nu apelaţi la dukan, vă rog, puteţi şi altfel. Dukan este pentru obezitate morbidă, este o dietă dificilă care din păcate suferă mari interpretări din parte unor persoane ce nu ţin cont de sănătatea lor. Am auzit fete care mănâncă exclusiv proteine din carne, lactate şi brânzeturi, fără legume şi care se laudă cu slăbiri spectaculoase...GREŞEALĂ! De asta spun, uneori din grabă, ne abatem de la principiile dietei dukan, reinventând-o în defavoarea sănătăţii noastre.
Pup dragilor.

Motivatia corecta este cea care ne face sa ne depasim lenea. Motivatia trebuie sa includa atat frustrare/suferinta cat si entuziasm/bucurie. Nu exista alta cale, nu exista medicamente minune si nici vraji mestesugite, ci doar efort personal.

Offline
Last seen: în urmă cu 3 ani 4 luni
Înscris: 09.07.2012 - 12:19
Mesaje: 57
FELICITARI !!!

Mare vointa !!!!!!!!.

Evelina, Stabilizare

imaginea utilizatorului Paraschiva
Offline
Last seen: în urmă cu 4 ani 3 luni
Înscris: 08.04.2013 - 11:01
Mesaje: 55
Felicitari!!

Din toata inima felicitari!!!!!
Esti si ai fost un exemplu de sinceritate! Bravo pentru reusita! Raportandu-ma la tine , sunt un mic copil cu cele 20kg pierdute.Sunt foarte constienta ca 20 inseamna mult, vad inca diferenta fata de acum 1 an, dar 50 de kg inseamna enorm! Stiu ca ne dorim sa ajungem la ideal, dar oare corpul nostru mai suporta ? Oare nu ar trebui sa ne bucuram de reusita asta fara sa ne complexam ca nu suntem fotomodele? Niciodata nu am fost si nu mi-am dorit sa fiu, dar mintea se joaca cu noi dupa un timp, dorim sa mai slabim, sa ajungem la ideal, uitand ce lupta grea si obositoare am dus.
Iti doresc mult succes in mentinere. Lupta e permanenta cu poftele, depinde doar de noi daca cedam.

imaginea utilizatorului Lav92
Offline
Last seen: în urmă cu 4 ani 1 lună
Înscris: 23.04.2013 - 16:40
Mesaje: 12
Pot sa reiau dieta?

Buna fetelor,eu am tinut dieta,anul trecut pe vremea asta..si am slabit 15 kg,in mai putin de 2 luni..am fost foarte incantata,dar dupa a intervenit ceva si nu am mai putut tine dieta..si nu am trecut la consolidare,si in prezent,au cam venit toate kg inapoi...:(
Imi doresc sa incep iar dieta,am mai avut tentative..dar nu m-am apucat cu adevarat pentru ca tot am auzit diferite variante,ca nu e sanatos sa ti dieta asta decat o data,maxim de doua ori in viata,si cu siguranta nu in acelasi an..
Voi ce ma sfatuiti?

Este cu adevarat incurajator sa va vad pe toate marturii vii!

imaginea utilizatorului FILIMONGEANINA
Offline
Last seen: în urmă cu 4 ani 3 luni
Înscris: 01.04.2014 - 22:14
Mesaje: 23
buna

am inceput dieta pe 19 martie cu 110,2 ....astazi am 95 ...sunt in croaziera inca....ma declar f multumita,e cea mai buna dieta ever!!!am atasat si poza "calda"...azi facuta.va pup si mult spor la ars kg

GEANINA

Pagini