Dieta Dukan - Etapa 4: Stabilizare Definitiva

Ce este stabilizarea definitiva in dieta Dukan
Felicitari! Daca ati ajuns in aceasta faza insemna ca organismul dumneavoastra nu numai ca a ajuns la greutatea dorita ci a si reusit sa o mentina si nu mai este in defensiva! Dar, victoria asupra kilogramelor pierdute ramane fragila. Astfel, in ultima parte a planului sau global Doctorul Dukan a introdus trei masuri esentiale care trebuie urmate pentru tot restul vietii pentru a impiedica redepunerea kilogramelor pierdute atat de greu. Doctorul Dukan a determinat aceste masuri dupa ani de experienta si le descrie ca si indispensabile. Cele trei masuri sunt:

Joia doar proteine
De ce joia? Vreti un raspuns simplu? Deoarece aceasta este ziua pe care Doctorul Dukan o vrea . Deci, pentru tot restul vietii, joia veti continua sa mancati doar proteine exact ca si in perioada de atac.
In cartea lui, doctorul Dukan iti explica pe larg despre de ce iti recomanda ca joia sa tii "faza de atac" toata viata. Cartea poti sa o cumperi cartea de pe Elefant.ro sau Libris.ro.

Abandonarea ascensorului in favoarea mersului pe scari
Doctorul Dukan recomanda acest exercitiu deoarece foloseste categoriile de muschi cele mai puternice din corp si de aceea consuma cele mai multe calorii. De asemenea, miscarea este extrem de importanta pentru inima. Aici vreau sa va cautionez sa nu exagerati – adica nu as merge la ora 3 dimineata pe scari ca si doamna singura.

In ultimul rand, trebuie sa continuati sa consumati 3 linguri de TARATE de ovaz pe zi
Am mentionat deja in detaliu avantajele benefice pentru sanatate ale ovazului. In plus, Doctorul Dukan mentioneaza ca dintre toate sutele si miile sale de pacienti, cei care au mancat si continua sa manance tarate de ovaz in aceste cantitati au avut si au mentinut cele mai bune rezultate de-a lungul anilor. Dar, cum am mentionat intr-o sectiune anterioara, nu este recomandat sa mancati mult mai mult de 3 linguri de tarate de ovaz pe zi. Si am ajunst in sfasit la final. Cele trei reguli de mai sus reprezinta "sentinelele" dumneavoastra importiva acelor kilograme care intotdeauna asteapta dupa colt. In 6 din 7 zile pe saptamana veti putea manca ce doriti in timp ce Joia va trebui sa consumati doar proteine. Ca si sfat, desi puteti consuma orice, porniti de la alimentele din perioada de consolidare si adaugati incetul cu incetul cantitati mai mari si mai dese.

In rezumat Perioada de Stabilizare Definitiva consta in urmatoarele:
- Consumati toate alimentele din perioada de consolidare plus orice alte alimente
- Tineti minte si puneti in practica toate sugestiile si lucrurile pe care le-ati invatat in perioada regimului
- Joia va fi de fiecare data o zi doar de proteine
- Prefaceti-va ca ascensoarele nu exista
- 3 linguri de tarate de ovaz pe zi
Pentru a intelege cel mai bine regimul Dukan, va recomand sa cititi cartea doctorului Dukan, pe care o puteti cumpara  de pe Elefant.ro sau Libris.ro.