Chec

5

Categorie:

Etapa: 
Atac
Portii: 
4
Timp de preparare: 
20 min
Timp de gatire: 
15-20 min
Dificultate: 
Medie
Ingrediente: 

4 oua
2-3 linguri de indulcitor
3-4 linguri de tarate de ovaz

Pasi pentru executare: 

In primul rand luati un bol, care sa fie uscat. Daca este ud, va fi afectat intr-o masura mai mare sau mai mica aluatul.
Dupa ce ati luat bolul, luati cele 4 oua si separati galbenusul de albus. Albusul va fi pus in castron, iar galbenusurile separat intr-un vas mai mic (Este foarte important ca in procesul de separare sa nu scapati galbenus in bolul unde este albusul). Albusul se bate spuma (este gata atunci cand puteti sa intoarceti castronul fara ca acesta sa cada). Ulterior se pun treptat cele 2-3 linguri de indulcitor si se bat cu mixerul pana se omogenizeaza. Indulcitorul se pune dupa gust. Eu am pus 2 linguri si a iesit foarte bun. Dupa ce ati amestecat indulcitorul, puneti treptat cate un galbenus si il amestecati cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia, dupa care mai adaugati unul pana cand le puneti pe toate. In loc de faina am folosit tarate de ovaz, aceasta poate fi normala sau macinata cu blenderul sau cu acea rasnita de cafea pana se face gen faina. Eu una am pus-o intreaga si a iesit foarte buna. Taratea o adaugati treptat ca si restul ingredientelor, insa nu o mai bateti cu mixerul. Pentru omogenizarea compozitiei veti folosi o lingura de lemn. Astfel, veti pune o lingura de tarate, iar cu lingura de lemn veti amesteca sub forma de cerc, pornind din marginea castronului spre centru si apoi iar spre margine. Practic, mergeti cu lingura de lemn de la margine spre fundul castronului si o duceti la suprafata la mijlocul acestuia. Puteti pune intre 2-3 linguri de tarate, de preferat 3, pentru a prinde consistenta. Dupa ce ati inglobat si taratea in aluat, luati o tava de chec in care puneti o foaie de copt si, turnati ulterior aluatul. Pentru cei care se afla in a 2-a etapa a dietei, pot pune doar jumate de aluat in tava, iar jumatatea cealalta sa o amestece cu 2 lingurite de cacao, care sunt permise. Acestea se vor amesteca asemenea taratei de ovaz, cu o lingura de lemn. Ulterior, dupa ce s-a omogenizat compozitia sa toarne si cealalta jumate la cuptor. Eu am folosit un cuptor electric. Am lasat aproximativ 15-20 de min, la o temperatura de 200 C.

Comentarii

Am facut-o si eu cu taratele macinate in rasnita de cafea. Este excelent! Multumesc frumos pentru reteta!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Am facut-o si eu si a iesit foarte bun, problema este ca am folosit indulcitor din stevie si nu prea s-a simtit gustul dulce. Data viitoare am sa folosesc indulcitor lichid, poate va iesi mai bine. Multumesc pentru reteta rapida si gustoasa!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Foarte bun,multumesc!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)