Chec Duo Dukan

5

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Portii: 
3
Timp de preparare: 
20 min
Timp de gatire: 
35-40 min
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

Desert Dukan pentru 3 zile
- 3 oua si 2 albusuri (cred ca e ok si daca folositi 4 oua maricele)
- 250 g branza degresata (Lacteea 0,2 %)
- 6 linguri de tarate de ovaz macinate fin
- 1,5 lingurite praf de copt
- 1 lingura cacao degresata (optional)
- indulcitor - echivalent a 250 g zahar (sau 200 g daca nu doriti sa fie foarte dulce)
- esenta de vanilie (neuleioasa, Dr. Oetker)
- putina coaja rasa de lamaie
- 0,5 lingurita sare

Afla cum sa gatesti in stil Dukan din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

1. Incalzim cuptorul la 200°C si pregatim o forma de chec (a mea era de cozonac, deci mai lunga, prajitura va iesi mai inalta decat a mea intr-o tava de chec) pe care o tapetam cu hartie de copt.
2. Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu praful de sare.
3. In alt castron amestecam galbenusurile cu branza degresata, indulcitorul, esenta de vanilie si coaja de lamaie razuita.
4. Amestecam spuma de albusuri cu compozitia de galbenusuri si branza cu miscari de jos in sus, folosind un tel.
5. Adaugam taratele de ovaz, amestecate dinainte cu praful de copt si mai amestecam putin compozitia prin miscari usoare.
6. Rasturnam 2/3 din compozitia rezultata in tava pregatita iar la restul compozitiei din castron adaugam o lingura de cacao degresata (a mea e cu 10% grasime) si amestecam. Adaugam si compozitia de cacao in tava, peste cea de "vanilie" si dam la cuptor.
7. Lasam 5 minute la temperatura intiala, apoi reducem la 170°C. Coacem 35-40 min.

Va iesi un chec umed putin la interior si crocant la exterior, cu un gust divin, pentru un desert dietetic.
*Puteti omite cacaoa daca doriti, iar in acest caz reteta va fi mai "curata".
*Am folosit indulcitor lichid de la Lidl, Cologran, 17 ml.

Spor daca o incercati!

Comentarii

imaginea utilizatorului gabriellered

nu sunt o gospodina desavarsita, insa voi fetelor m-ati motivat si imi place :) sper sa imi iasa si mie retetele voastre :) checul acesta m-a sedus :) :)

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Live, Love!, Laugh

imaginea utilizatorului gabriellered

buna seara :) m-am apucat de prajturica acum, insa sunt la ziua PP...as putea s-o gust dupa ce o termin? :) multumesc

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Live, Love!, Laugh

Am uitat sa dau stelute si sa mentionez ca i-am pus si o lingura de mac.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Minunat chechul la gust insa eu am pus doar o lingurita de praf de copt, in forma mica de chec, si a crescut pana a curs jumatate de compozitie in cuptor, a trebuit sa bag o tava sub chec (unde au iesit niste gogosi / guguloaie ) iar checul din forma s-a lasat cand l-am scos din cuptor. A fost un desert dulce si bun, n-a mai contat forma dubioasa, insa cred ca forma mea de chec e mult prea mica,data viitoare il fac in tava mare de cozonac. Reteta e buna dar rezultatele variaza... :). Spor la slabit!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

buna seara!as dori sa va intreb daca pot folosi faina de ovaz?sunt la croaziera
multumesc!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Foarte bun!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului BlueLady

Tocmai l-am scos din cuptor, a iesit super. MUltumesc pentru reteta!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului adrian-iasi

M-am apucat sa il fac si eu, sper sa imi iasa !!!!!!!!!! multumesc !!!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

adrian

imaginea utilizatorului andy85

supeeer!!!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului nicoll

dacac eliminam cacaoa si calculam tarata poate fi un desert si pt atac nu?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
loading...