Ciorba de perisoare

5
Categorie: 
Supe, creme, borsuri
Etapa: 
Croaziera
Portii: 
4
Timp de preparare: 
10 min
Timp de gatire: 
45 min
Dificultate: 
Medie
Ingrediente: 

-500 gr carne tocata vita
-2 oua
-3 catei usturoi
-otet(sau zeama de lamiea)
-1 iaurt degresat sau 250 gr branza cremoasa degresata
-condimente(patrunjel,oregano,putina sare,boia)

Afla cum sa gatesti in stil Dukan din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

Amesteci carnea tocata cu oul,2 catei de usturoi presati,boia,oregano ,patrunjel(sare la alegere) si amesteci bine.Va iesi ca o pasta si va fi greu de format bilutele,dar cu ajutorul a doua linguri de supa ,facem bilutele,le punem intr-o tava si le bagam la cuptor cateva minute pana incep sa se schimbe la culoare.Intre timp punem apa la fiert cu un catel de usturoi presat(sare la alegere).Cand bilutele s-au schimbat la culoare ,le scoatem de la cuptor si le le introducem in supa.Lasam apoi sa fiarba 25-30 min.La final punem patrunjel si otet sau zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia.O luam de pe foc si intr-un bol separat batem oul celalalt si il amestecam cu iaurtul sau branza cremoasa.Apoi cu un polonic se toarna din supa calda peste amestecul de ou mestecand mereu ca sa nu se faca zdrente.Mai adugam supa daca e nevoie,mestecam,si apoi turnam compozitia peste toata supa ramasa.Putem pune si piper.Pofta buna.

Comentarii

Am facut si eu astazi ciorbita de perisoare, dar adaptata pt croaziera. Am pus doua tipuri de perisoare, unele cu orez si altele fara, pentru mine, am acrit-o cu zeama de lamaie si a iesit foarte buna! In felul asta nu mai gatesc de doua ori! :)))))

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
loading...