Ciulama de curcan cu ciuperci

0
Categorie: 
Feluri principale
Etapa: 
Croaziera
Gateste frantuzeste retetele lui Pierre Dukan din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Ingrediente: 

pulpa de curcan dezosata si fara piele
jumatate de ceapa
8 ciuperci
1 pahar de iaurt (mare)
sare
piper boabe
2 frunze de dafin
1 lingura de gustin

Pasi pentru executare: 

se caleste ceapa cu carnea taiata cubulete (cu putina apa)
separat se lasa ciupercile sa scada (pana nu mai au apa)
se pun ciupercile peste curcan, se lasa sa fiarba impreuna cu sare, piper, dafin si apa.
cand apa scade se adauga paharul de iaurt in care s-a amestecat bine lingura de gustin.
se amesteca si se lasa sa se ingroase sosul.

eu am mancat cu muraturi, za femili a mancat cu mamaliguta:)))

pentru cine sta in Bucuresti, recomand carnea de curcan de la obor (in hala la etaj e un magazin al unor unguri - usor de recunoascut ca are niste cosuri cu tot felul de paste pe tejghea). pulpa de curcan e cu carne rosie, nu are nici o legatura cu ce am mancat pana acum (aduce cu vitelul (pulpa superioara dezosata).

Comentarii

imaginea utilizatorului Hera
Trimis de Hera la 23. Iulie 2012 - 14:02

Foarte bună !
N-am pus dafin că nu-mi place şi am pus ciuperci din conservă şi pulpe de pui.
Pentru cei / cele care vor mai încerca, aveţi grijă să alegeţi un iaurt mai dulce.
Făceam înainte aceeaşi reţetă, dar cu smântână... :)

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
loading...