Ciulama de pipote si inimi

4.857145
Categorie: 
Feluri principale
Etapa: 
Atac
Portii: 
2
Timp de preparare: 
30
Timp de gatire: 
30
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

o tavita de pipote si inimi de pui
2 foi de dafin
1 morcov pentru gust
1 iaurt 0& grasimi
1 lg amidon de porumb
marar proaspat,
sare, piper

Pentru mai multe retete Dukan te sfatuim sa iti cumperi Retetele Dukan. Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a
Pasi pentru executare: 

Se fierb pipotele si inimile intr-o craticioara cu apa cat sa le acopere, dafinul si morcovul.
Intr-un castronel amestecati iaurtul cu amidonul, sare si piper dupa gust, cu putina supa de carne.
Dupa ce au fiert pipotele si inimile, se scurg de apa, morcovul se arunca sau daca sunteti in zilele de PL se poate da pe razatoare si se adauga in ciulama.
Sosul din castronel se toarna peste carne, si se mai lasa 5 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand. Cand sosul capata o consistenta smantanoasa, este gata.
Se opreste focul si se pune mararul tocat fin.
Pofta buna.

Comentarii

imaginea utilizatorului ElenaD
Trimis de ElenaD la 5. Martie 2012 - 23:45

Pentru ca te uiti in versiunea romana a cartii.
Ioanaghe a mentionat de cateva ori ca exista multe discrepante intre versiunea engleza si versiunea romana.
Daca ai varianta PDF in engleza, la pag.33 se vorbeste despre "sweetbreads".
Iata ce insemna: http://en.wikipedia.org/wiki/Sweetbread.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

http://swlf.lilyslim.com/bXYnp2.png

"A moment on the lips, a lifetime on the hips and 7 days without exercise makes one week!!!!"
Elena, 37 de ani, plecata intr-o lunga croaziera, de mai bine de un an ;).

imaginea utilizatorului Lynn
Trimis de Lynn la 24. Februarie 2012 - 20:13

Eu in loc de amidon am pus taratele; si am adaugat si un pic de usturoi la final, taiat fin. ii schimba mult gustul, in bine.

http://dietadukan.blog.com/

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Citeste jurnalul meu de slabit:
http://www.dietadukan.blog.com/

Lynne, 37 de ani, repornind motoarele in atac, pe principiul am castigat o batalie dar inca nu tot razboiul

imaginea utilizatorului salina
Trimis de salina la 28. Ianuarie 2012 - 12:31

Nu are rost sa arunci morcovul, mai ales daca esti chiar inainte de inceperea peioadei de PL. Pur si simplu il pastrezi si faci o salata cu iaurt in care adaugi si alte legume fierte, un pic de usturoi si verdeata. Sau merge tocat marunt si amestecat cu branza si cu marar, piper macinat. Totul dupa gust.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
loading...