Conopida umpluta

5

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Cele mai bune retete Dukan le gasesti in cartea Retetele Dukan. Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a.
Ingrediente: 

1 conopida potrivita
1 ceapa medie
1 morcov
1 legatura marar
500 g carne vita
2 oua
100 g branza slaba
100 g iaurt slab

Pasi pentru executare: 

Se pune conopida la fiert timp de 10 minute in apa clocotita cu sare, dupa care se scoate si se raceste. Ceapa si morcovul se dau pe razatoarea mica. Se amesteca carnea cu ceapa, mararul tocat marunt, ceapa, morcovul, un ou si sare dupa gust. Pe o folie de staniol se aseaza conopida cu cotorul in sus, si se baga compozitia din carne prin toate crengutele conopidei, apoi se intoarce in sis si se baga restul de compozitie prin toate buchetelele conopidei acolo unde se poate. Se toarna iaurtul deasupra conopidei, se inveleste cu totul in staniol, apoi se baga la cuptor la foc potrivit, timp de 30 minute. Se amesteca oul ramas cu cele 100 g de branza. Se scoate conopida de la cuptor, se desface staniolul si se pune in varful ei amestecul de branza cu ou, si se mai da la cuptor 10 min, fara staniol, pana se rumeneste un pic branza.
Pofta buna

Comentarii

Mie imi place foarte mult conopida, doar ca am modificat putin reteta si anume am calit putin carnea macinata si morcovul, dar si asa mi-a iesit putin apoasa. Data viitoare am sa pun in loc de carne doar pesmet prajit, pesmet din paine dukan.
Si atunci voi pune un rand de pasmet, un rand de conopida si deasupra amestecul de branza cu iaurt. Sa vezi tu bunatate din conopida.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi