Desert cremă/frișcă de la Ela T.

4.5

Categorie:

Etapa: 
Atac
Portii: 
1
Timp de preparare: 
5 minute
Timp de gatire: 
0
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

200 g. branză degresată
îndulcitor 1 lingură praf sau 7-8 picături Stevie (după gust)
esențe
cajă rasă de lămâie
2 linguri lapte degresat
1 lingură fructe goji

Gateste frantuzeste retetele lui Pierre Dukan din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

Se amestecă brânza cu esențele (eu pun rom și vanilie) si coaja de lămâie și îndulcitorul (cât de dulce o doriți), se adaugă câte puțin lapte și se mixează cu blenderul, cel de mână (hand-blender) nu cel tip cană până devine o cremă fină. Nu folosiți brânză cremoasă ci mai uscată (scursă)! Eu pun ori brânză Covalact ori brânză vrac degresată.
Cu cât adăugați mai mult lapte, crema devine mai pufoasă, semănând cu frișca. Scoateți blenderul și amestecați cu telul să se înfoaie puțin.
Se adaugă fructe goji, se acoperă cu folie și se dă la frigider pentru câteva ore. E un desert plăcut, dulce-acrișor, eu îl fac mai ales pentru serile de PP când mi-e greață de carne.
Dacă o faceți cu mai mult lapte, adăugat treptat și eventual un întăritor de frișcă (în croazieră), o puteți folosi la diverse prăjituri și torturi Dukan.
Poftă bună!