Dovlecei umpluti cu carne

3

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Portii: 
4
Timp de preparare: 
10 min
Timp de gatire: 
30 min
Dificultate: 
Medie
Ingrediente: 

Ai nevoie de:
-1 dovlecel potrivit ca marime nici prea mare nici prea mic
-2 cepe medii
-1 1/2 morcov
-1/2 kg carne tocata (orice tip de carne permisa, de preferat pui sau porc)
-2 rosii mari
-sare
-piper
-branza pentru ras (0% grasime)
-o cescuta de apa
-daca vreti puteti adauga si alte condimente

Gateste frantuzeste retetele lui Pierre Dukan din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

Se prepara astfel:
Se spala dovlecelul si se curata de coaja si de miez apoi se taie in patru. Se toaca ceapa foarte marunt, morcovul se da pe razatoare pe gaurile mari. Se adauga peste carne ceapa si morcovul si se condimenteaza cu sare si cu piper. Dupa aceea se umplu cele patru bucatele de dovlecel cu amestecul rezultat si se aseaza intr-o tava. Deasupra celor patru dovlecei se pun felii mai grosute de rosii. In tava se va turna cescuta de apa si se vor da la cuptor pana cand se vor inmuia dovleceii si se va gati carnea. Cand sunt aproape gata se scot din cuptor si se rade branza pe deasupra dupa care se dau iar la cuptor pana cand se topeste branza si se rumenesc usor.

Sunt deliciosi merita sa ii incercati si nu au pic de grasime care sa ne afecteze sanatatea.

Comentarii