Ghiveci

0

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Portii: 
2
Timp de preparare: 
10min
Timp de gatire: 
40min
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

2lg ulei de masline pentru ca am facut ghiveciul pe 2 zile,dar ajunge si pe 3 zile
1 ceapa medie tocata sau pestisori
2 ardei kapia rosii taiat
2 pumni de ciuperci taiate cubulete aproximativ 200-250gr (poti pune o conserva mica)
1 gulioara tot taiata cubulete
3 buchete de conopida maruntite
4 rosioare cu vreo 3-4lgt de sos de rosii (conserva Amata - cucina italiana de la Metro)
sare,piper
orez din konjac cam jumatate de punga (poti pune si mai mult, dupa preferinta)

Gateste frantuzeste retetele lui Pierre Dukan din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

Pentru ca am desfacut o punga de orez de konjac pentru o ciorbita de loboda (poti s-o tii in frigider max. 2 zile) am hotarat sa fac si un ghiveci.In afara de ceapa toate ingredientele le-am avut in congelator.Nu este nevoie sa le decongelezi inainte.
Am pus uleiul intr-o cratita si am pus ceapa si ardeiul la calit cit sa se inmoaie (atentie nu prajit),dupa care pun ciupercutele.Pentru ca sunt congelate crude am lasat la foc mediu amestecul cam 20 minute(daca folosesti conserva sari etapa asta) timp in care am pus cam un pahar de apa si rosiile cu sos cu tot.Cand am simtit ciupercile aproape fierte am adaugat gulia si conopida,sarea si piperul,am mai lasat vreo 10 minute si am pus in sfarsit orezul .Mai lasi sa fiarba inca 5-10 minute si gata.Eu am servit cu o bucata de pulpa de pui facut la cuptor.