Ghiveci cu spanac si bacon

5

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Portii: 
1
Timp de preparare: 
30 min
Timp de gatire: 
1 ora
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

100g spanac congelat
100g bacon cu continut redus de grasime
1/2 ardei rosu
3/4 conserva rosii (aprox. 300g)
1/4 ceapa alba
1 catel usturoi
1/2 ardei iute (optional)
1 lingurita ulei masline
2 oua
mirodenii: patrunjel tocat, oregano, sare, piper

Pentru mai multe retete Dukan te sfatuim sa iti cumperi Retetele Dukan. Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a
Pasi pentru executare: 

Baconul se baga la cuptor pe folie de silicon pana se prajeste putin - atentie sa nu se rumeneasca deoarece devine tare si greu de mestecat! Odata prajit, se scoate si se taie cubulete.

Intr-un castron se pune o lingurita de ulei de masline si se baga la cuptor la 180 de grade sa se incinga pentru 2-3 minute.

Se toaca ceapa marunt si (dupa ce s-a incins uleiul) se adauga in castron si se lasa pana devine lucioasa.

Se toaca usturoiul si ardeiul iute, se adauga peste ceapa si se lasa inca 2-3 minute.

Se toaca ardeiul cubulete si se adauga impreuna cu sosul de rosii. Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute.

Atentie! Daca folositi spanac proaspat, trebuie fiert inainte! Cel congelat trebuie doar dezghetat. Se toaca spanacul si se adauga impreuna cu baconul si cu mirodeniile, dupa gust. Se mai lasa in cuptor pentru inca 10 minute.

Se fac doua adancituri in compozitie, in care se sparg cele 2 oua si se lasa la cuptor pana se fac ouale la nivelul la care va place. Ouale vor arata ca ouale ochi iar mie imi plac mai moi, deci le las mai putin.

Se lasa sa se raceasca si se serveste simplu sau cu paine - bineinteles Dukan (painea din poza din pacate este paine integrala, deoarece poza e mai veche)! Mie imi place sa amestec oul cu restul compozitiei dupa ce scot de la cuptor, dar nu e obligatoriu.

Pofta buna! :)