Pâine de la Ela T.

5

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Portii: 
4
Timp de preparare: 
15 minute
Timp de gatire: 
30 minute
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

8 linguri tărâțe de ovaz – măcinate
4 linguri amidon
2 linguri lapte praf degresat
3 albușuri (ouă găină)
3 ouă de prepeliță
8 linguri iaurt degresat (ceva mai lichid Zuzu de băut sau Mili)
½ linguriță sare
½ linguriță îndulcitor sau 5-6 stropi ștevie
5 g (1/2 pliculeț) drojdie uscată

Retete de supe, felul doi, deserturi si multe altele poti gasi in cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

Se bat albușurile (cele 3, de la ouăle de găină) spumă tare.
Se amestecă tărâțele măcinate cu iaurtul. Eu am folosit Zuzu de băut. Se lasa 5 minute să se umfle.
Se adaugă ouăle de prepeliță, amidonul, laptele praf degresat, sare, un pic de îndulcitor și o linguriță de drojdie.
La urmă se încorporează ușor spuma de albuș și se pune compoziția într-o tăviță în cuptorul încălzit.

Eu am încă probleme cu tăvile. Dacă pun hîrtie, mi se lipește hârtia de pâine de tot, iar pentru tava de sticlă e prea puțină compoziția.
Pâinea e destul de gustoasă și ajunge pentru 4 zile.
Poftă bună!

Comentarii

am facut si eu painica,e foarte buna,doar ca eu am modificat-o putin.nu am pus lapte praf iar in loc de oua de prepelita am pus un ou de gaina .am pus-o la copt in tava pe hartie de copt si nu mi s-a lipit de loc de hartie.sunt f. multumita de painica astfel pregatita.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

dana-ida

imaginea utilizatorului dona
Trimis de dona la 9. Septembrie 2013 - 15:50

fff buna, cea mai buna

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

07.01.2013= 100kg
09.06.2013 = 84.5kg
09.07.2013 = 83.00 k
09.08.2013 = 81.5 kg
09.09.2013 = 80.5 kg
09.10.2013 = 81kg
09.11.2013 = 81.5 kg
09.12.2013 = 80.5 kg
09.01.2014 = 82.5 kg