Paine dukan

4.51724
Categorie: 
Paine si produse de panificatie
Portii: 
4
Timp de preparare: 
10min
Timp de gatire: 
30min
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

-4 albusuri
-8 linguri de tarate de ovaz
-jumatate pliculet de drojdie dr.Q
-100 ml iuart 0,1%
-un praf de sare

Daca vrei si alte idei de retete Dukan, cumpara-ti cartea doctorului Dukan: Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a .
Pasi pentru executare: 

Se bat albusurile cu praful de sare.Drojdia se amesteca cu taratea de ovaz,dupa care se pune in ploaie,in albusul batut spuma.Se adauga si iaurtul,amestecandu-se bine.Se lasa 10 minute sa se umfle taratea,dupa care se da la cuptorul incins,aproximativ 30 minute.Pofta buna!

Comentarii

imaginea utilizatorului Alexandru Nutu
Trimis de Alexandru Nutu la 11. Martie 2013 - 16:26

Prima luna a regimului nu am incercat retete de paine, dar de aproximativ 4-5 luni tot fac paine dukan si este superba, acum sunt la consolidare si in continuare mananc painea dukan + 2 felii de paine 100% integrala :-)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului miki117
Trimis de miki117 la 3. Martie 2013 - 11:28

Exceptional!
Foarte, foarte buna! Si usor de realizat.
Tocmai am scos-o de cuptor! Miroase si arata foarte bine! Am gustat un coltisor si pot spune ca este delicioasa!
Multumesc!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

miki117

imaginea utilizatorului Charlie
Trimis de Charlie la 18. Februarie 2013 - 20:41

Excelenta! Am incercat-o si nu am cuvinte. Nu are gust pregnant de ou, a crescut perfect. Singura diferenta a fost faptul ca le-am facut in forme de muffins mari (mi-au iesit 8 bucati). Nu consider forma de paine un "must".
Recomand! Incercati cu incredere! :)

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului Ravena
Trimis de Ravena la 6. Februarie 2013 - 17:55

Am facut si eu ieri :D A iesit super la gust, mmm :x . Doar ca nu a prea crescut, vroiam sa`mi pun sandwich la scoala si..nu am putut, e prea mica si lunga felia:)). Ce sa`i fac sa creasca mai mult?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

2 luni : -10kg

imaginea utilizatorului Didona
Trimis de Didona la 18. Noiembrie 2012 - 20:44

Super reteta.Azi am facut si eu dar am adaugat si galbenusurile si drojdie pakmaya ce aveam in casa.Super a crescut,chiar cu coaja crapata .
Multumesc!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

"Crede ca poti si atunci lucrul este rezolvat pe jumatate."
medic,35 de ani,am revenit in croaziera din 28.01.2013

Buna, Dukaneilor, am si eu o intrebare: aluatul (sau ce-o mai fi si chestia asta) se pune in tava unsa ?
Eu l-am copt in tava de silicon (am cumparat-o azi, imediat ce-am dat peste reteta!) si instructiunile de utilizare insista ca tava sa fie unsa in prealabil.
Dukanita din mine s-a opus insa vehement si am pus o foaie de hirtie de copt. Aluatul s-a cam lipit de hirtie, dar nu-i prea grav...
Voi cum faceti?

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

In atac - Pai sunt 8 linguri de tarate in paine, deci daca imparti painea in 8 felii, vei putea manca 1 felie si jumatate pe zi
In croaziera - ai voie 2 linguri de tarate , deci 4 zile, 2 felii pe zi daca o imparti in 8 felii

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Maria, Croaziera

felicitari miky, multumim pentru reteta, dar te rog sa ma ierti, am facut un pic de modificare si a iesit buna, am pus taratele la inmuiat in iaurt, impreuna cu drojdia, si fiindca nu stiam ce sa fac cu galbenusurile, le-am amestecat cu iaurtul si taratele de asemenea. au stat la inmuiat cat timp am batut albusurile, dupa care le-am adaugat terptat in albusul spuma cu o lingura de lemn. am mai pus eu si 3 linguri de seminte de in, stiu ca nu sunt recomandate in dieta, dar sunt foatre bune pentru sanatate, si a iesit foarte bine ca si aspect, am gresit, insa, ca am pus putin indulcitor, nici sa iasa prejitura, nici sa ramana paine. dar promit ca data viitoare voi respecta reteta ta. puuup.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului liliardelean
Trimis de liliardelean la 11. Octombrie 2012 - 11:48

sunt in perioada de croaziera , deci am 2 linguri de tarate pe zi.eu fac aceasta reteta de paine pentru 8 zile (asa mi se pare mai usor de portionat ) deci toate ingredientele le inmultesc cu doi , respect pas cu pas reteta (nu macin taratele) , albusele le bat cu robotul apoi incoporez cu o lingura de lemn restul si le pun in forma de chec (eu am forma de chec de la oferta cu rama ) si o las in cuptor incins la foc maxim pana se rumeneste . Dupa 5 saptamani de croaziera am devenit experta si chiar imi iasa foarte faina.MULTUMESC lui Mikyela pentru o reteta nemaipomenita .
Spor la slabit ( de la 104.3 in 27 august am ajuns azi dimineata la 91.7 , deci se poate )

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

38 ani - atac - 27.08.2012 - 104.3 kg
- croaziera - 05.09.2012 - 97.9 kg
- consolidare - 01.03.2013 - 71.9 kg

Buna , am facut si eu painea aceasta dar la fel ca altor fete nu mi-a crescut,eu insa mi-am dat seama ca nu imi va creste din momentul in care am pus tarata, sa va zic de ce si rog posesoarea acestei retete sa ma corecteze pentru ca daca aceasta este greseala atunci vom reusi cu toatele.Asadar in momentul in care am pus tarata am amestecat tot cu robotul adica la viteza 1 , ceea ce inseamna destul de repede , la pandispan ( si eu fac unul destul de bun )se amesteca foarte incet,si cred ca este foarte grea tarata si deasemeni cred ca ar fi bine daca am transforma-o in faina introducand-o in blender,apoi da cred ca nu am lasat-o suficient la umflat dar cred ca trebuie mai mult de 10 min.la crescut si bineinteles a durat cam mult la copt.Nu am gustat inca nu stiu cum este la gust.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Vine un moment in viata cand intelegi:
Cine conteaza,
Cine nu a contat niciodata,
Cine nu va mai conta.......
Si cine va conta intotdeauna....

imaginea utilizatorului liliardelean
Trimis de liliardelean la 20. Septembrie 2012 - 12:54

nu a iesit asa inalta ca a ta , (poate tava mea de chec este mai mare) , dar e nemaipomenita la gust . chiar are gust de paine . multumesc.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

38 ani - atac - 27.08.2012 - 104.3 kg
- croaziera - 05.09.2012 - 97.9 kg
- consolidare - 01.03.2013 - 71.9 kg

Pagini

loading...