Paine dukan

4.51724

Categorie:

Portii: 
4
Timp de preparare: 
10min
Timp de gatire: 
30min
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

-4 albusuri
-8 linguri de tarate de ovaz
-jumatate pliculet de drojdie dr.Q
-100 ml iuart 0,1%
-un praf de sare

Pasi pentru executare: 

Se bat albusurile cu praful de sare.Drojdia se amesteca cu taratea de ovaz,dupa care se pune in ploaie,in albusul batut spuma.Se adauga si iaurtul,amestecandu-se bine.Se lasa 10 minute sa se umfle taratea,dupa care se da la cuptorul incins,aproximativ 30 minute.Pofta buna!

Comentarii

imaginea utilizatorului Dragan Diana

vreau sa va intreb, pe langa painea asta trebuie sa servesti si cele doua linguri de tarate de ovaz pe zi nu?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului Nadyna

nu trebuie sa mai consumi. sunt incluse in paine:)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

punem foaie de copt in tava si adaugam amestecul?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

E extraordinara reteta asta! Fac compozitia asta de la inceputul dietei sub forma de turtite sau lipie si nu ma plictisesc. Multumim!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

buna vreau sa stiu daca in perioada de atac m voie painea asta cu tarate?

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

MIHAELAC

buna seara.am incercat si eu painea dar a iesit fff umeda :( si nu a crescut..oare din ce cauza?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

si eu o incerc acum...este in cuptor...:) dar din cate am vazut nu prea s`a umflat....nu stiu de ce...dar asta este...in schimb miroase f bine, deabea astept sa mananc din ea :)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului Alexandru Nutu

Prima luna a regimului nu am incercat retete de paine, dar de aproximativ 4-5 luni tot fac paine dukan si este superba, acum sunt la consolidare si in continuare mananc painea dukan + 2 felii de paine 100% integrala :-)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Dukan is Awesome!

www.albonglass.ro
> geamuri&oglinzi sablate || vitralii || obiecte din sticla personalizate
www.facebook.com/AlbonGlass

Am scos painica din cuptor :) Foarte buna! Multumesc pt reteta

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului miki117

Exceptional!
Foarte, foarte buna! Si usor de realizat.
Tocmai am scos-o de cuptor! Miroase si arata foarte bine! Am gustat un coltisor si pot spune ca este delicioasa!
Multumesc!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

miki117

imaginea utilizatorului Lauraali

Am facut si eu astazi: e super mi-a crescut si insfarsit pot sa mananc si eu un pik de paine:d

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Excelenta painea, am facut ieri am mancat 2 feliute si restul mi-a mancato sotul. Dar astazi fac alta.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Foarte foarte gustoasa painea.In seara asta fac din nou (eu am adaugat si un pic de indulcitor) yami yam :)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului Charlie

Excelenta! Am incercat-o si nu am cuvinte. Nu are gust pregnant de ou, a crescut perfect. Singura diferenta a fost faptul ca le-am facut in forme de muffins mari (mi-au iesit 8 bucati). Nu consider forma de paine un "must".
Recomand! Incercati cu incredere! :)

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

nu stiu ce am gresit,dar ce am scos eu din cuptor nu seamana cu painea din poza:(Dar e comestibil asa o sa pap painica a la mine:)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Avem voie sa folosim drojdie in perioada de atac?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

TATIANA

este foarte buna , am facut-o de 3 ori ( am adaugat si galbenusurile )

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului marcela31

Buna fetelor,am facut si eu painica,e foarte buna doar ca la mine a iesit ca o prajitura,a lasat un strat de la iaurt cred,zici ca e prajitura cu branza,oare de ce?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului Ravena

Am facut si eu ieri :D A iesit super la gust, mmm :x . Doar ca nu a prea crescut, vroiam sa`mi pun sandwich la scoala si..nu am putut, e prea mica si lunga felia:)). Ce sa`i fac sa creasca mai mult?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

2 luni : -10kg

imaginea utilizatorului mikylela2003

Foloseste o tava mai mica,astfel vei obtine felii mai inalte :)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

CROAZIERA
Din pacate oamenii nu se prea bucura de succesul "invingatorilor" dar adora sa consoleze "invinsii"!!!

taratele le puneti direct asa...din pachet sau le macinati?
si inainte sa le amestecati cu drojdia,le lasati la inmuiat in apa sau iaurt? multumesc:-)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Belea painea(super buna)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Ma intreaba sotia

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Se poate inlocui drojdia cu praful de copt si daca se pot aduga condimente gen:nucsoara,oregano,busuioc,ghimbir macinat etc sau daca se poate inlocui iaurtul cu crema de branza.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Salut dukan'istilor .Va doresc 'succesuri' si realizari.
In acest moment incepe operatiunea 'painea noastra cea de toate zilele'.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Delicioasa painea!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

a fost buna painica :D

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Bna tuturor... am incercat si eu aceasta receta...chiar e buna!....merci mult !!!

Voteaza reteta: 
4
Average: 4 (1 vote)
imaginea utilizatorului Didona

Super reteta.Azi am facut si eu dar am adaugat si galbenusurile si drojdie pakmaya ce aveam in casa.Super a crescut,chiar cu coaja crapata .
Multumesc!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

"Crede ca poti si atunci lucrul este rezolvat pe jumatate."
medic,35 de ani,am revenit in croaziera din 28.01.2013

imaginea utilizatorului Cristina001

Foarte buna painea, imi venea sa o mananc pe toata! :) Excelenta, 5 stele de la mine.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Etapa: Consolidare

Buna, Dukaneilor, am si eu o intrebare: aluatul (sau ce-o mai fi si chestia asta) se pune in tava unsa ?
Eu l-am copt in tava de silicon (am cumparat-o azi, imediat ce-am dat peste reteta!) si instructiunile de utilizare insista ca tava sa fie unsa in prealabil.
Dukanita din mine s-a opus insa vehement si am pus o foaie de hirtie de copt. Aluatul s-a cam lipit de hirtie, dar nu-i prea grav...
Voi cum faceti?

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Da, ai facut bine, se pune hartie de copt , doar ca inainte trebuie umezita, mototolita bine, apoi o intinzi si sta mult mai usor si nici nu se lipeste

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Maria, Croaziera

imaginea utilizatorului renataemilia

cum se imparte corect cantitatea de tarate daca este asa de periculos sa depasim cantitatea permisa zilnic?????????

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

In atac - Pai sunt 8 linguri de tarate in paine, deci daca imparti painea in 8 felii, vei putea manca 1 felie si jumatate pe zi
In croaziera - ai voie 2 linguri de tarate , deci 4 zile, 2 felii pe zi daca o imparti in 8 felii

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Maria, Croaziera

Multumim pentru reteta !!!

A iesit super.
Singurul defect: gustul taratelor de ovaz. Dar asta este... Oricum e super reteta. Chiar imi era pofta paine.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

uitasem sa votez

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

felicitari miky, multumim pentru reteta, dar te rog sa ma ierti, am facut un pic de modificare si a iesit buna, am pus taratele la inmuiat in iaurt, impreuna cu drojdia, si fiindca nu stiam ce sa fac cu galbenusurile, le-am amestecat cu iaurtul si taratele de asemenea. au stat la inmuiat cat timp am batut albusurile, dupa care le-am adaugat terptat in albusul spuma cu o lingura de lemn. am mai pus eu si 3 linguri de seminte de in, stiu ca nu sunt recomandate in dieta, dar sunt foatre bune pentru sanatate, si a iesit foarte bine ca si aspect, am gresit, insa, ca am pus putin indulcitor, nici sa iasa prejitura, nici sa ramana paine. dar promit ca data viitoare voi respecta reteta ta. puuup.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

e foarte delicioasa cu branzica in zilele PP, abia astept sa vad cum e cu salate. :-)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

pentru reteta as fi dat 10 stele :-)

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului liliardelean

sunt in perioada de croaziera , deci am 2 linguri de tarate pe zi.eu fac aceasta reteta de paine pentru 8 zile (asa mi se pare mai usor de portionat ) deci toate ingredientele le inmultesc cu doi , respect pas cu pas reteta (nu macin taratele) , albusele le bat cu robotul apoi incoporez cu o lingura de lemn restul si le pun in forma de chec (eu am forma de chec de la oferta cu rama ) si o las in cuptor incins la foc maxim pana se rumeneste . Dupa 5 saptamani de croaziera am devenit experta si chiar imi iasa foarte faina.MULTUMESC lui Mikyela pentru o reteta nemaipomenita .
Spor la slabit ( de la 104.3 in 27 august am ajuns azi dimineata la 91.7 , deci se poate )

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

38 ani - atac - 27.08.2012 - 104.3 kg
- croaziera - 05.09.2012 - 97.9 kg
- consolidare - 01.03.2013 - 71.9 kg

imaginea utilizatorului liliardelean

am uitat sa votez

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

38 ani - atac - 27.08.2012 - 104.3 kg
- croaziera - 05.09.2012 - 97.9 kg
- consolidare - 01.03.2013 - 71.9 kg

imaginea utilizatorului Maria7tania

E acceptabila la gust, merge sa ungi ceva pe ea. Nu mi-a crescut nici mie foarte tare, probabil iesea mai bine daca macinam taratele, dar e ok. Mai ales pentru micul dejun

Voteaza reteta: 
4
Average: 4 (1 vote)
imaginea utilizatorului Maria7tania

E acceptabila la gust, merge sa ungi ceva pe ea. Nu mi-a crescut nici mie foarte tare, probabil iesea mai bine daca macinam taratele, dar e ok. Mai ales pentru micul dejun

Voteaza reteta: 
4
Average: 4 (1 vote)

Buna , am facut si eu painea aceasta dar la fel ca altor fete nu mi-a crescut,eu insa mi-am dat seama ca nu imi va creste din momentul in care am pus tarata, sa va zic de ce si rog posesoarea acestei retete sa ma corecteze pentru ca daca aceasta este greseala atunci vom reusi cu toatele.Asadar in momentul in care am pus tarata am amestecat tot cu robotul adica la viteza 1 , ceea ce inseamna destul de repede , la pandispan ( si eu fac unul destul de bun )se amesteca foarte incet,si cred ca este foarte grea tarata si deasemeni cred ca ar fi bine daca am transforma-o in faina introducand-o in blender,apoi da cred ca nu am lasat-o suficient la umflat dar cred ca trebuie mai mult de 10 min.la crescut si bineinteles a durat cam mult la copt.Nu am gustat inca nu stiu cum este la gust.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Vine un moment in viata cand intelegi:
Cine conteaza,
Cine nu a contat niciodata,
Cine nu va mai conta.......
Si cine va conta intotdeauna....

am facut si eu paine,e buna la gust,doar ca nu prea a crescut,are maxim 2 cm.o fi de vina oare drojdia?care e secretul cresterii painii?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

la fel am patit si eu

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

poate cineva sa-mi spuna de ce mi se lasa si painea si checul sau pandispanul?
cresc atat de frumos, apoi se lasa

multumesc!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

buna.vreau sa-mi fac si eu,sa vad daca-mi iese.la ce temperatura trebuie sa fie cuptorul?multumesc

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

EXCELENTAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MULTUMESC PT RETETA

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului liliardelean

nu a iesit asa inalta ca a ta , (poate tava mea de chec este mai mare) , dar e nemaipomenita la gust . chiar are gust de paine . multumesc.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

38 ani - atac - 27.08.2012 - 104.3 kg
- croaziera - 05.09.2012 - 97.9 kg
- consolidare - 01.03.2013 - 71.9 kg

Pagini