piept de pui impanat la cuptor

0

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Portii: 
4
Timp de preparare: 
10 min
Timp de gatire: 
1 ora
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

doua bucati piept de pui (eu prefer sa nu fie dezosat, de la magazinul cu produse eco)
o capatana intreaga de usturoi
condimente: putina sare, putin secretul gustului (legume), oregano, boia de ardei dulce, cimbru, piper (sau piper de cayenne), jamaican jerk (daca gasiti contine inclusiv oregano si cimbru, piper, etc).
cateva picaturi de lamaie

Pasi pentru executare: 

Aceasta este o reteta pentru oamenii ocupati, care nu au timp sa gateasca si pentru ei si pentru familie separat....prin urmare:
Luati pieptul de pui (de preferinta il lasati cu pielea pe el si o scoateti dupa, cand mancati, pentru ca este o mancare pe care o puteti servi si familiei) si faceti taieturi in lungime pe el.
In taieturi puneti cateii de usturoi insa atentie, acestia sunt numai scosi din capatana si spalati, nu sunt curatati de coaja (asta le va permite sa se faca moi si gustosi fara a se arda) si ii puneti in aceste despicaturi in pieptul de pui. Puneti apoi condimente pe el, il puneti intr-un vas termorezistent cu putina apa si stoarceti un pic de lamaie pe el (asta fragezeste carnea de pui). Il lasati in cuptor pana este facut (cam o ora la 150-180 grade, dar va orientati dupa cum arata).
Familiei il puteti servi cu ceva facut din cartofi si salata.
In zilele de PL puteti adauga o rosie taiata sau orice alta leguma cand mancati. Usturoiul se inmoaie si este delicios, puteti lua si voi o bucatica, doua.
Pofta buna :)