PLACINTA CU DOVLEAC - DANA72

5
Categorie: 
Desert
Etapa: 
Croaziera
Portii: 
8
Timp de preparare: 
20min
Timp de gatire: 
30min
Dificultate: 
Medie
Ingrediente: 

Pt. aluat:
3 oua
6 linguri tarate de ovaz (macinata la rasnita de cafea)
un iaurt mic-200g
coaja rasa de la o portocala
sare, indulcitor dupa gust
1/2 pachetel (cat o nuca) drojdie
Pt. umplutura: 1 kg bostan ras, indulcitor, 1 ou, un plic budinca dr. Otker- vanilie,coaja de portocala

Retete de supe, felul doi, deserturi si multe altele poti gasi in cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

Se separa ouale; galbenusul se amesteca bine cu taratea, indulcitorul, coaja de portocala, iaurtul si drojdia muiata in apa calduta. Se obtine o pasta, care se lasa 10 min. la cald, sa se moaie taratea si sa inceapa drojdia sa actioneze. Separat se bat albusurile bine, se amesteca usor cu aluatul anterior. 2/3 din aluatul obtinut se pune la copt in tava pt. cca 15 min. Se adauga apoi umplutura de dovleac ( dovleacul ras, "calit" pe foc cu putina apa si indulcitor, racit, apoi amestecat cu 1 ou, un plic budinca dr. Otker- vanilie si coaja de portocala sau scortisoara) si restul de aluat, intins bine peste dovleac. Se coace la foc potrivit cca 15 min in partea de sus a cuptorului. Pofta buna!

Comentarii

pai aici de ce mancati DOVLEAC ce va mai place sa radeti de altii, zicetimi unde scrie dovleag la Croaziera???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
loading...