Prajitura Isteata

4.714285
Categorie: 
Desert
Etapa: 
Croaziera
Timp de preparare: 
5 min
Timp de gatire: 
60 min
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

4 oua
4 linguri tarate de ovaz facute faina la blender
1 lingura amidon (Gustin)
150 g branza degresata (eu am folosit Lacteea 0.2%)
10 linguri indulcitor praf (eu am folosit Diamant)
500 ml lapte degresat (eu am folosit LaDorna 0.1%)
esenta de vanilie

Gateste frantuzeste retetele lui Pierre Dukan din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

Se freaca bine indulcitorul praf cu branza degresata bine de tot pana capata consistenta de smantana. Se separa albusurile de galbenusuri si se adauga treptat cate un galbenus, amestecand bine. Se adauga laptele fiert si racit si amidonul cu faina de tarate de ovaz si cu esenta de vanilie si se amesteca bine de tot, ca sa nu faca cocoloase.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu restul compozitiei.
Sa nu va speriati daca tot amestecul este mai mult lichid decat solid :), pentru ca asa trebuie sa fie.
Se toarna cu grija tot aluatul intr-o tava in care s-a pus hartie de copt in prealabil si se baga usor in cuptor (aveti grija sa nu curga) :).
Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil. Se baga tava pe treapta de mijloc a cuptorului si se coace la foc minim (120 grade e la mine minimul) timp de 1 ora, maxim 1 ora si 10 min. Daca vreti, in ultimele 5 min puteti da focul mai tare sa se rumeneasca usor pe deasupra (nu e necesar!).

Rezultatul va fi unul delicios. Prajitura se imparte singura in 3: un blat f subtire jos, crema la mijloc si un blat foarte pufos deasupra.
Aveti grija sa portionati astfel incat sa mancati maximul de tarate de ovaz permise.
Am citit pe forum si am vazut ca parerile privind consumul de lapte degresat sunt impartite, deci sa nu imi sariti in cap :)...fiecare alege daca vrea sau nu sa faca reteta, laptele degresat fiind singurul aliment "dubios" de aici.
Va urez cu drag pofta buna!

Comentarii

Super buna la gust. A fost focul cam mare de la inceput si s-a umflat peste tava, in loc sa fie straturile lipite. Am crema jos, o gaura si sus blat. :))))))))) O mananc asa. Data viitoare cu mai multa rabdare si din timp. :)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

am urmat indicatiile iar cuptorul l-am pus pe 130 grade.a stat mai mult de 1 ora in cuptor dar rezultatul este de neasteptat...mi-a iesit exact ca si in poza, doar ca nu este asa inalta (conteaza mult si tava), iar gustul este de nedescris...nu pot sa cred ca este de regim.va multumesc mult, mult pentru reteta!!!
o intrebare: eu folosesc indulcitor praf Diamant, sper ca este ok. am folosit indulcitor lichid, dar nu pot consuma nimic ce este facut cu el.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului CameliaPSI
Trimis de CameliaPSI la 1. Februarie 2014 - 11:47

Eu cred ca prajitura este delicioasa, dar ce spune dr. Dukan? Lapte cu 0.1% grasimi doar in cafea, o picatura-doua, pentru ca contine lactoza... iar in acesta prajitura se pun 500 ml !!!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Camelia

imaginea utilizatorului manuela_62
Trimis de manuela_62 la 18. Iulie 2013 - 12:52

Foarte buna, am facut aseara acesta bunatate de prajitura , a iesit ca in poza ,iar gustul este de nota 10+,data viitoare am sa pun 3 lg de indulcitor lichid parca vroiam un pic mai dulce , am folosit un vas de yena 20*20 cm . Dimineta , cand se racise am constata ca un sfert din ea fusese taiata si furata... hotul este undeva prin casa ; foarte buna reteta de la o_vasiloiu , felicitari !!!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Manuela
start atac : 25.06.2013 ; 74 kg
start croaziera : 01.07.2013 ; 72,3 kg
consolidare I : 27.09.2013 ; 63,100 kg (dupa 3 luni -11 kg)
consolidare II 25.11.2013 ; 62 kg (dupa 5 luni -12 kg)
stabilizare

Am facut si eu prajitura asta ieri. A iesit foarte buna, dar cam pitica. Poate trebuia sa o fac intr-o tava mai mica. Oricum, merita incercata, este foarte gustoasa. Data viitoare ma gandesc sa schimb aroma de vanilie cu una de rom, si eventual sa pun si putin cacao in compozitie.

Voteaza reteta: 
4
Average: 4 (1 vote)

Roxy Dukan

imaginea utilizatorului DRAAlexanDRA
Trimis de DRAAlexanDRA la 10. Iunie 2013 - 20:11

am facut si eu reteta astazi insa nu s-au format cele 3 straturi, propabil a fost prea subtire..am folosit o tava de yena ovala . Oricum o mai repet pt ca este f gustoasa si asa :)!! pana sapt viit cand o voi reface voi achizitiona si o tava mai mica.
!!! apropos de indulcitor : eu am folosit varianta lichida si am pus 2 linguri :) mai mergea max o jumatate de lingura insa mai mult NU !!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

DE DATA ASTA REUSESC !!
Data inceput 26 mai
Dau 68 kg pentru 55 :)
25 ani/1.50

Foarte gustoasa!!!!!!!!!! Eu am avut o mica problema: prajitura nu s-a dezlipit sub nici o forma de pe foaia de copt, in concluzie toata familia a mancat, cu multa placere, direct din tava :). Aveti idee unde am gresit, ca nu-mi dau seama? Multumesc!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului mirela_mansourizadeh
Trimis de mirela_mansourizadeh la 12. Martie 2013 - 7:15

Am facut-o si eu dar in loc de 10 linguri indulcitor, am pus doar 5 linguri (xylitol) si tot mi se pare gretos de dulce. Data viitoare o sa pun 4!
Straturile s-au ales numai ca am dat focul mai maricel ca sa prinda culoare si am uitat-o vre-o 8 minute. S-a bronzat bine dar e gustoasa. Cred ca rece e si mai buna! O sa vad maine! :)
Cu toate ca straturile s-au ales, nu vad cum as putea-o scoate pe farfurie fara sa se rupa, asa ca in poza. :(
Din ce am experimentat pana acum, asta e primul desert pe care l-as mai face inca o data.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

40 ani, 176 cm, 117 kg la start
Tinta: 76 kg :)

Start Atac (7 zile) 11 feb. 2013: 117 kg
Start Croaziera 18 feb 2013: 112 kg .... inceput promitator .... sper sa pot reusi sa scap de 41 kg! :)
Dupa 18 saptamani, 20 kg in minus! :)

imaginea utilizatorului Alexandru Nutu
Trimis de Alexandru Nutu la 11. Martie 2013 - 16:59

Este foarte buna! Si se face foarte usor.
Ce am facut diferit eu din cand in cand a fost sa schimb esenta. De exemplu am folosit esenta de portocale odata si a iesit demential. Grija mare sa nu va scape prea multa esenta :D

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului gio2013
Trimis de gio2013 la 29. Ianuarie 2013 - 12:31

Foarte buna!!! A iesit ca in poza cu specificatia ca am copt prajitura la temp. de 150 grd (aceasta este temp. min. la cuptorul meu).

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

05.01.2013 - 65 kg
04.02.2013 - 59.6 kg
05.03.2013 - 56.6 kg
15.03.2013 - 55 kg primul targhet atins cu 6 zile mai devreme fata de grafic Dukan
01.04.2013- consolidare -53.9 kg / Graficul zicea 53.6 kg greutate recomandata, dar am intrat in conso...

imaginea utilizatorului Marimagda
Trimis de Marimagda la 11. Ianuarie 2013 - 22:03

Super buna ! Am observat ca straturile se separa mai bine daca o coacem la foc mic. Daca este focul mai mare, se rumeneste, iar straturile nu se mai separa corespunzator. Eu pun compozitia in 2 tavi de cozonac, iese super si o pot imparti mai bine.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului Bety_2012
Trimis de Bety_2012 la 3. Decembrie 2012 - 19:07

excelenta! Am copt prajitura intr-o forma de tort cu diametrul de 28 cm si a iesit exact ca in foto.
Din pacate am mancat-o pe toata, nu am rezistat s-o impart pe 2 zile :(. Data viitoare fac reteta pe jumatate, intr-o forma mai mica,sa fiu sigura ca rezist tentatiei.
Multumim pentru reteta!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Bety_2012

imaginea utilizatorului raluca11
Trimis de raluca11 la 10. Iulie 2012 - 18:04

Mie nu mi-a iesit ca aici, dar ce a iesit e excelent de bun ! Multumim de reteta. (a mea seamana mai mult cu o crema de zahar ars:)) )

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

"Viata e ca un fluture, zboara unde-i place si ii place unde zboara!"
"Nu exista nu pot, o sa v-arat ca se poate, sufletul meu refuza sa piarda, inca se zbate"

Viata e tot timpul roz, petele albastre se scot cu Ariel ! :))

Pagini

loading...