Prajitura Isteata

4.714285

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Timp de preparare: 
5 min
Timp de gatire: 
60 min
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

4 oua
4 linguri tarate de ovaz facute faina la blender
1 lingura amidon (Gustin)
150 g branza degresata (eu am folosit Lacteea 0.2%)
10 linguri indulcitor praf (eu am folosit Diamant)
500 ml lapte degresat (eu am folosit LaDorna 0.1%)
esenta de vanilie

Retete de supe, felul doi, deserturi si multe altele poti gasi in cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

Se freaca bine indulcitorul praf cu branza degresata bine de tot pana capata consistenta de smantana. Se separa albusurile de galbenusuri si se adauga treptat cate un galbenus, amestecand bine. Se adauga laptele fiert si racit si amidonul cu faina de tarate de ovaz si cu esenta de vanilie si se amesteca bine de tot, ca sa nu faca cocoloase.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu restul compozitiei.
Sa nu va speriati daca tot amestecul este mai mult lichid decat solid :), pentru ca asa trebuie sa fie.
Se toarna cu grija tot aluatul intr-o tava in care s-a pus hartie de copt in prealabil si se baga usor in cuptor (aveti grija sa nu curga) :).
Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil. Se baga tava pe treapta de mijloc a cuptorului si se coace la foc minim (120 grade e la mine minimul) timp de 1 ora, maxim 1 ora si 10 min. Daca vreti, in ultimele 5 min puteti da focul mai tare sa se rumeneasca usor pe deasupra (nu e necesar!).

Rezultatul va fi unul delicios. Prajitura se imparte singura in 3: un blat f subtire jos, crema la mijloc si un blat foarte pufos deasupra.
Aveti grija sa portionati astfel incat sa mancati maximul de tarate de ovaz permise.
Am citit pe forum si am vazut ca parerile privind consumul de lapte degresat sunt impartite, deci sa nu imi sariti in cap :)...fiecare alege daca vrea sau nu sa faca reteta, laptele degresat fiind singurul aliment "dubios" de aici.
Va urez cu drag pofta buna!

Comentarii

Super buna la gust. A fost focul cam mare de la inceput si s-a umflat peste tava, in loc sa fie straturile lipite. Am crema jos, o gaura si sus blat. :))))))))) O mananc asa. Data viitoare cu mai multa rabdare si din timp. :)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Prajitura mea lichida e la cuptor. Am cam facut-o pe graba. sper sa-mi iasa. Saraca, o las 50 de minute ca trebuie sa plec. In ultimele 10 dau focul mai tare.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului Diana@adminDD

Daca il dai prea mare in ultimele zece o fortezi. Oricum, las-o in cuptor cind pleci si o sa fie ok, cel putin 7-8 minute temperatura va ramane contstanta dupa ce inchizi focul.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

acum o am la cuptor...singura problema e ca taratele nu erau atat de fine ca si o faina...acum astept rezultatul...sper sa iasa ceva bun

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

am urmat indicatiile iar cuptorul l-am pus pe 130 grade.a stat mai mult de 1 ora in cuptor dar rezultatul este de neasteptat...mi-a iesit exact ca si in poza, doar ca nu este asa inalta (conteaza mult si tava), iar gustul este de nedescris...nu pot sa cred ca este de regim.va multumesc mult, mult pentru reteta!!!
o intrebare: eu folosesc indulcitor praf Diamant, sper ca este ok. am folosit indulcitor lichid, dar nu pot consuma nimic ce este facut cu el.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

gata prajiturica a iesit exact la fel ca aspect, la gust mai putin dulce pt ca am pus doar 3 lg de indulcitor..multumesc de reteta:*

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Am bagat'o la cuptor, abia astept sa vad ce iese

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului CameliaPSI

Eu cred ca prajitura este delicioasa, dar ce spune dr. Dukan? Lapte cu 0.1% grasimi doar in cafea, o picatura-doua, pentru ca contine lactoza... iar in acesta prajitura se pun 500 ml !!!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Camelia

Am gasit reteta pe net cu 4 linguri de indulcitor si exact asa am facut-o si eu si mi-a iesit suficient de dulce si de buna. Eu am folosit xilitol.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului manuela_62

Foarte buna, am facut aseara acesta bunatate de prajitura , a iesit ca in poza ,iar gustul este de nota 10+,data viitoare am sa pun 3 lg de indulcitor lichid parca vroiam un pic mai dulce , am folosit un vas de yena 20*20 cm . Dimineta , cand se racise am constata ca un sfert din ea fusese taiata si furata... hotul este undeva prin casa ; foarte buna reteta de la o_vasiloiu , felicitari !!!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Manuela
start atac : 25.06.2013 ; 74 kg
start croaziera : 01.07.2013 ; 72,3 kg
consolidare I : 27.09.2013 ; 63,100 kg (dupa 3 luni -11 kg)
consolidare II 25.11.2013 ; 62 kg (dupa 5 luni -12 kg)
stabilizare

Am facut si eu prajitura asta ieri. A iesit foarte buna, dar cam pitica. Poate trebuia sa o fac intr-o tava mai mica. Oricum, merita incercata, este foarte gustoasa. Data viitoare ma gandesc sa schimb aroma de vanilie cu una de rom, si eventual sa pun si putin cacao in compozitie.

Voteaza reteta: 
4
Average: 4 (1 vote)

Roxy Dukan

imaginea utilizatorului DRAAlexanDRA

am facut si eu reteta astazi insa nu s-au format cele 3 straturi, propabil a fost prea subtire..am folosit o tava de yena ovala . Oricum o mai repet pt ca este f gustoasa si asa :)!! pana sapt viit cand o voi reface voi achizitiona si o tava mai mica.
!!! apropos de indulcitor : eu am folosit varianta lichida si am pus 2 linguri :) mai mergea max o jumatate de lingura insa mai mult NU !!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

DE DATA ASTA REUSESC !!
Data inceput 26 mai
Dau 68 kg pentru 55 :)
25 ani/1.50

Foarte gustoasa!!!!!!!!!! Eu am avut o mica problema: prajitura nu s-a dezlipit sub nici o forma de pe foaia de copt, in concluzie toata familia a mancat, cu multa placere, direct din tava :). Aveti idee unde am gresit, ca nu-mi dau seama? Multumesc!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Un truc pe care il fac eu ca sa se dezlipeasca de obicei clatitele mele de foaia de copt este ca le acopar cu un prosop, ca sa se abureasca un pic. Vei vedea ca se vor dezlipi :)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

e superba!!!! merita 10 steltze! eu am facut reteta la jumatate pt ca nu eram sigura ca im va iesi! dar chiar mi-a iesit si e supe buna! chiar acum o savurez....

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

extraordinar de buna. multumim pentru reteta.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

15.04.2013atac 111.1 kg
22.04.2013 croaziera 107.1
6.05.2013 - 104.0 AM DEPASIT ZIUA DE PASTE!!!
24.06.2013 -96.7

am incercat sa o fac si eu, dar nu a iesit... oare de ce? :( nu s-a copt partea de jos

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului mirela_mansourizadeh

Am facut-o si eu dar in loc de 10 linguri indulcitor, am pus doar 5 linguri (xylitol) si tot mi se pare gretos de dulce. Data viitoare o sa pun 4!
Straturile s-au ales numai ca am dat focul mai maricel ca sa prinda culoare si am uitat-o vre-o 8 minute. S-a bronzat bine dar e gustoasa. Cred ca rece e si mai buna! O sa vad maine! :)
Cu toate ca straturile s-au ales, nu vad cum as putea-o scoate pe farfurie fara sa se rupa, asa ca in poza. :(
Din ce am experimentat pana acum, asta e primul desert pe care l-as mai face inca o data.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

40 ani, 176 cm, 117 kg la start
Tinta: 76 kg :)

Start Atac (7 zile) 11 feb. 2013: 117 kg
Start Croaziera 18 feb 2013: 112 kg .... inceput promitator .... sper sa pot reusi sa scap de 41 kg! :)
Dupa 18 saptamani, 20 kg in minus! :)

imaginea utilizatorului Alexandru Nutu

Este foarte buna! Si se face foarte usor.
Ce am facut diferit eu din cand in cand a fost sa schimb esenta. De exemplu am folosit esenta de portocale odata si a iesit demential. Grija mare sa nu va scape prea multa esenta :D

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Dukan is Awesome!

www.albonglass.ro
> geamuri&oglinzi sablate || vitralii || obiecte din sticla personalizate
www.facebook.com/AlbonGlass

A iesit f. buna! eu am facut-o cu indulcitor lichid si am pus 3 linguri,totusi mi s-a parut cam mult iar data viitoare o voi face doar cu 2

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Life is sweet enough

imaginea utilizatorului MonaSimona

indulcitor lichid se poate folosi?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

incredibil de buna

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului gio2013

Foarte buna!!! A iesit ca in poza cu specificatia ca am copt prajitura la temp. de 150 grd (aceasta este temp. min. la cuptorul meu).

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

05.01.2013 - 65 kg
04.02.2013 - 59.6 kg
05.03.2013 - 56.6 kg
15.03.2013 - 55 kg primul targhet atins cu 6 zile mai devreme fata de grafic Dukan
01.04.2013- consolidare -53.9 kg / Graficul zicea 53.6 kg greutate recomandata, dar am intrat in conso...

Super ! Foarte gustoasa...mmm! Nota 20!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

am uitat de vot. sunt cu prajitura in mana :)

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

este excelenta , am facut-o azi mi-a iesit perfect si foarte buna

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului Marimagda

Super buna ! Am observat ca straturile se separa mai bine daca o coacem la foc mic. Daca este focul mai mare, se rumeneste, iar straturile nu se mai separa corespunzator. Eu pun compozitia in 2 tavi de cozonac, iese super si o pot imparti mai bine.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

am facut si eu azi prajitura este foarte buna , am pus doar 8 linguri de indulcitor si este pe gustul meu .bun de tot

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

nelipsita la masa de Craciun,,,se face repede este spornica si economica...

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului Bety_2012

excelenta! Am copt prajitura intr-o forma de tort cu diametrul de 28 cm si a iesit exact ca in foto.
Din pacate am mancat-o pe toata, nu am rezistat s-o impart pe 2 zile :(. Data viitoare fac reteta pe jumatate, intr-o forma mai mica,sa fiu sigura ca rezist tentatiei.
Multumim pentru reteta!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Bety_2012

imaginea utilizatorului Bety_2012

Am uitat sa precizez: cu numai 5 linguri de indulcitor pudra a iesit perfect pentru gustul meu.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Bety_2012

este buna! felicitari pentru reteta.....mie mi-a iesit putin cam dulce, cred ca merge si cu mai putin indulcitor!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Foarte buna!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Super buna!! Am facut astazi si am gustat din ea!!! Multumim pentru reteta!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului shahmmady

Delicioasa ! Rapida !

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

este delicioasa....am facut-o de mai multe ori pana acum si toata familia o adora.
FELICITARI !!!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

elenaL

imaginea utilizatorului Danusi

Maine o fac. Abia astept sa mananc si ceva dulce...:)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Daniela, 30 ani - Consolidare (10 Feb 14 - 30 Aug 14) -- am slabit 16.5 Kg

eu doar imi inchipui cum este, am pregatit_o altadata normal, cu zahar, etc. a fost nemaipomenita, dar cred ca si asta e super. problema e ca eu sunt in spania, si aici nu am cuptor. mor de pofta, 26.08.2012

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

gabriela

imaginea utilizatorului mgeorgiana85

Excelenta!!!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Nu exista Nu Pot, exista Nu Vreau Sa Pot...
Croaziera 3.5/3.5

excelenta! Multumim pentru reteta. Este foarte buna mai ales rece.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Simona

Foarte buna.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

FFF buna. Sunt in a 7 zii de dieta . Este primul dulce, dupa 7 zile . E minunata. Nu a crescut chiar asa de tare dar, e foarte buna. Multumim.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului dana prodan

Foarte buna, am facut-o si eu o data.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Dana, 33 ani
Atac

imaginea utilizatorului mihaela.mihai

foarte buna !

Doar ce am gustat din prajitura. Este foarte buna. Cred ca rece va fi delicioasa!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului mihaela.mihai

foarte buna !

Doar ce am gustat din prajitura. Este foarte buna. Cred ca rece va fi delicioasa!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului NUMAUITA

fffff buna!!!!chiar inteligenta!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului an3xx

mie nu mi-a iesit eu am inteles ca trebuie adaugate toate ingredientele si pus la cuptor :(

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului raluca11

Mie nu mi-a iesit ca aici, dar ce a iesit e excelent de bun ! Multumim de reteta. (a mea seamana mai mult cu o crema de zahar ars:)) )

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

"Viata e ca un fluture, zboara unde-i place si ii place unde zboara!"
"Nu exista nu pot, o sa v-arat ca se poate, sufletul meu refuza sa piarda, inca se zbate"

Viata e tot timpul roz, petele albastre se scot cu Ariel ! :))

A iesit mai mult decat gustoasa...

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Pagini

loading...