Rosii umplute cu oua si spanac

0

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Timp de preparare: 
20 minute
Timp de gatire: 
30 minute
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

6 rosii

6 oua

300 g de spanac

1 ceapa medie

6 catei de usturoi

6 felii de sunca degresata

6 linguri de branza degresata

cateva picaturi de ulei

sare si piper dupa gust

Gateste frantuzeste retetele lui Pierre Dukan din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

Spalam rosiile, taiem capacul apoi le scobim.

Intr-o tigaie neaderenta punem cateva picaturi de ulei, adaugam ceapa tocata si usturoiul taiat pentru a le cali.

Adaugam in tigaie spanacul si il lasam 15-20 de minute sa se inabuseasca. Adaugam sare.

Apoi adaugam si pulpa rosiei si mai lasa tigaia pe foc aprox 10 minute.

Oprim focul si adaugam branza degresata. Amestecam si asteptam sa se raceasca un pic compozitia.

Rulam o felie de sunca in forma de cornet. Acest cornet il punem in rosia scobita si il umplem cu spanac. Spargem oul deasupra. Adaugam sare piper dupa gust.

Asa procedam cu fiecare rosie in parte.

Asezam toate cele 6 rosii umplute intr - o tava pentru cuptor/ vas yena/ sau orice alt vas potrivit pentru cuptor (daca aveti tava/forme pentru briose le puteti folosi cu succes pe acestea :).

La foc mediu coacem pret de 20-25 minute.

Pofta buna!