Rulada cu crema de la Cipriana

4.6
Categorie: 
Desert
Etapa: 
Atac
Gateste frantuzeste retetele lui Pierre Dukan din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Ingrediente: 

2 linguri de branza degresata
5 g de praf de copt
1 lingura de amidon
5 albusuri
3 galbenusuri
3 linguri de tarate de ovaz
2 linguri indulcitor
Esenta de vanilie

Pentru crema:
2 cani de lapte degresat
2 galbenusuri
1 lingura indulcitor
2 linguri de amidon

Pasi pentru executare: 

Se separa ouale. Intr-un vas se amesteca galbenusurile cu taratele, branza, amidonul, esenta de vanilie si praful de copt. Separat se bat albusurile si cand acestea s-au intarit se amesteca in compozitie. se aseaza compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si de coace la foc mediu aproximativ 20 de minute sau pana prinde o crusta aurie.

jumatate de lapte se amesteca cu indulcitorul si se incalzeste un pic, in cealalta jumatate se amesteca cu mixerul galbenusurile si amidonul apoi se toarna cate un pic de lapte cald peste amesteacand continuu pana se incorporeaza tot. se aseaza din nou pe foc si se fierbe pana se ingroasa, fara a exagera. Puteti pune ce arome va plac: vanilie, visine, lamaie. cand e gata se da de-o parte si se lasa sa se raceasca 10 minute.

Dupa ce blatul s-a copt se scoate din cuptor si se rastoarna pe un prosop de bucatarie curat apoi se aseaza si crema preparata mai sus, se ruleaza cu ajutorul prosopului.
Se serveste pudrata cu cacao, scortisoara sau indulcitor.
Pofta buna

Comentarii

imaginea utilizatorului Hera
Trimis de Hera la 9. Mai 2012 - 9:09

Foarte bună :)
Am făcut-o o dată cu scorţişoară şi esenţă de vanilie în blat, iar crema de vanilie şi o dată cu cacao în blat şi cremă. Mai bună cu cacao. :)

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului ellacottonella
Trimis de ellacottonella la 2. Noiembrie 2011 - 2:19

a iesit super super buna - eu am folosit indulcitor pudra si am pus si in blat 2 lingurite (in crema am pus 4). Miroase tare frumos si are gustul eclerelor cu crema de vanilie ale mamei. Declar reteta asta preferata mea!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
loading...