Rulada cu crema de la Cipriana

4.6

Categorie:

Etapa: 
Atac
Ingrediente: 

2 linguri de branza degresata
5 g de praf de copt
1 lingura de amidon
5 albusuri
3 galbenusuri
3 linguri de tarate de ovaz
2 linguri indulcitor
Esenta de vanilie

Pentru crema:
2 cani de lapte degresat
2 galbenusuri
1 lingura indulcitor
2 linguri de amidon

Dieta Dukan devine o placere cand iti gatesti meniuri din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

Se separa ouale. Intr-un vas se amesteca galbenusurile cu taratele, branza, amidonul, esenta de vanilie si praful de copt. Separat se bat albusurile si cand acestea s-au intarit se amesteca in compozitie. se aseaza compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si de coace la foc mediu aproximativ 20 de minute sau pana prinde o crusta aurie.

jumatate de lapte se amesteca cu indulcitorul si se incalzeste un pic, in cealalta jumatate se amesteca cu mixerul galbenusurile si amidonul apoi se toarna cate un pic de lapte cald peste amesteacand continuu pana se incorporeaza tot. se aseaza din nou pe foc si se fierbe pana se ingroasa, fara a exagera. Puteti pune ce arome va plac: vanilie, visine, lamaie. cand e gata se da de-o parte si se lasa sa se raceasca 10 minute.

Dupa ce blatul s-a copt se scoate din cuptor si se rastoarna pe un prosop de bucatarie curat apoi se aseaza si crema preparata mai sus, se ruleaza cu ajutorul prosopului.
Se serveste pudrata cu cacao, scortisoara sau indulcitor.
Pofta buna

Comentarii

imaginea utilizatorului Mamy11 Viorica

Fiti atente!!!
Prajitura este buna dar NU pentru atac!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

avem voie praf de copt?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului Hera

Am mai încercat multe reţete de deserturi, dar aceasta este NEDETRONATA !
Incercaţi-o fără nici o reţinere.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului Hera

Foarte bună :)
Am făcut-o o dată cu scorţişoară şi esenţă de vanilie în blat, iar crema de vanilie şi o dată cu cacao în blat şi cremă. Mai bună cu cacao. :)

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului Hera

Dar cea mai bună a ieşit cu vanilie în blat şi cremă cu cacao. O fac mereu de când am descoperit-o :p
FOARTE BUNA !

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

e un deliciu, minunata,familia mea a devorat-o.data viitoare fac eclere cu aceiasi compozitie:))) yamiiiii

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului foxxy_red

si eu fan !!!!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

las' ca ma fac eu mare...si slabesc !!!

Super buna..yammmm,yammmmm....eu in crema am bagat si doua linguri de fructe goji...e DELICOASA!!!!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Dubito ergo cogito...cogito ergo sum!!!

imaginea utilizatorului ellacottonella

a iesit super super buna - eu am folosit indulcitor pudra si am pus si in blat 2 lingurite (in crema am pus 4). Miroase tare frumos si are gustul eclerelor cu crema de vanilie ale mamei. Declar reteta asta preferata mea!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

http://swlf.lilyslim.com/29os.png

Daca tot nu putem opri timpul macar sa-l facem sa treaca cu folos...

imaginea utilizatorului ellacottonella

pare tare buna reteta asta, am sa o incerc maine

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

http://swlf.lilyslim.com/29os.png

Daca tot nu putem opri timpul macar sa-l facem sa treaca cu folos...

unde as putea gasi amidon? si totusi nu inteleg dc avem voie ca nu mancam cartofi si alte legume care au f mult amidon!?!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
loading...