Salata Mimoza

0

Categorie:

Etapa: 
Atac
Portii: 
2
Timp de preparare: 
20 minute
Timp de gatire: 
10 min
Ingrediente: 

3 ouă mari

½ lingurita de praf curry

1 lingura branza de vaci

½ lingurita muștar boabe

1 lingurita de suc de lamaie

3 linguri de ceapa verde/ arpagic taiat marunt

Sare si piper

Afla cum sa gatesti in stil Dukan din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

#retetaadaptataDukan #retetafrantuzeasca #PP

Această rețetă este o adaptare a retetei “œufs mimosa en verrine” din numărul 135 din revista Cuisine et Vins de France.

Se fierb ouăle timp de zece minute. Așezați ouăle într-un castron cu apă rece și lăsați timp de 10 minute. Scurgeți apoi apa și decojiti ouale.

Taiati cele 3 ouă și separati gălbenușurile; Le puteti pune separat într-un bol mic. Se taie albușurile de ou în cubulete mici. In 2 boluri mici puneti (cantitati egale) albusurile taiate.

Într-un castron, adăugați peste albușul de ou arpagicul tăiat marunt. In cel de-al doilea castron cu albus de ou adaugati mustarul boabe, branza de vaci, sucul de lămâie, sare. Separat, pe o farfurie, sfaramati gălbenușurile de ou cu o furculiță și amestecați pudra de curry și muștarul Dijon.

Aranjați uniform într-un pahar pornind de la amestecul de albus de ou si arpagic taiat marunt, apoi  galbenus, mustar Dijon si curry, apoi albușul de ou amestecat cu mustar. Asezonati cu piper negru macinat  si arpagic tocat!

Pofta buna!