Supa chinezeasca iute-acrisoara

0

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Dificultate: 
Scazuta
Gateste frantuzeste retetele lui Pierre Dukan din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Ingrediente: 

300 ml supa de pui

150 gr carne de pui (sau porc) 

100 gr branza tofu

50 g muguri bambus

cateva ciuperci urechi de lemn (sunt uscate, gasiti in magazinele cu ingrediente asiatice)

1 fir ceapa verde

1 bucata mica de ghimbir

1 ou batut

1/2 lingurita piper alb

1 lingurita zahar

1 lingurita amidon 

3 lingurite sos de soia

2 lingurite otet de vin

1 lingurita ulei de susan

sare dupa gust

Pasi pentru executare: 

Ciupercile urechi de lemn trebuie puse in apa la hidratat (conform instructiunilor de pe pachet - cam 20, 30 minute).

Taiem carnea de pui cuburi/ fasii si o punem la fiert in supa, peste care vom adauga si apa in care au fost hidratate ciupercile. In momentul in care constatam ca puiul este gata, il scoatem afara din oala.

Punem bucata de ghimbir in oala si lasam sa fiarba timp de cateva minute, apoi scoatem ghimbirul.

Adaugam branza tofu (taiata cubulete), ciupercile, mugurii de bambus taiati fasii si carnea de pui.

Fierbem inca cateva minute si incepem sa adaugam sosul de soia, otetul de vin, ulei de susan.

Asezonam cu piper alb, zahar si sare.

Intr-un bol punem apa rece si dizolvam amidonul, apoi il adaugam in supa. 

Fierbem jumatate de minut pana cand observam ca supa incepe sa se ingroase. In acest moment adaugam oul batut.

Servim fierbite. In bol se adauga ceapa verde taiata marunt.