supa cu ' fidea '

0

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Portii: 
6
Timp de preparare: 
10 min
Timp de gatire: 
25 min
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

un dovlecel mare sau doi mici
un morcov
o ceapa
o telina mica
un iaurt%
un ou
marar verde
zeama de lamaie

Dieta Dukan devine o placere cand iti gatesti meniuri din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

Se dau dovleceii pe razatoarea mica si se pun la scurs intr-o strecuratoare cu putina sare
Se taie marunt restul zarzavatului ,( morcovul, ceapa, telina), sau se toaca la robot ( eu asa am facut )
Zarzavatul astfel tocat ( fara dovlecel ) se caleste sec la foc mic sau in putina apa intr-o tigaie ( eu procedez astfel dar nu este obligatoriu sa faceti ca mine ci doar calit la sec ) Eu am o pensula in bucatarie cu care ung vasul in care urmeaza sa calesc ceva cu o picatura de ulei , tinand seama ca avem voie 1 lg de ulei, dar repet nu este obligatoriu picatura de ulei.
Dupa ce s-au inmuiat adaug 1, 5 L de apa si lasa sa dea in clcot 10 min .
Adaug apoi dovlecelul taiat fideluta ( cu ajutorul razatoarei ) si mai las sa fiarba 10-15 min.
Iau de pe foc si las sa se racesca putin.
Intr-un castron bat un ou cu un iaurt si cu mararul proaspat . Apoi iau putin din supa si adaug treptat in asa fel sa nu se branzeasca. vars tot continutul bolului in vasul cu supa adaug zeama de lamaie si piper dupa gust si pun capacul.
O serves cu crutoane din paine Dukan ( vezi una din retetele de paine de pe site ) Pur si simplu tai pinea cubulete si o bag in cuptor sa se rumenesca .

Este extrem de consistenta si ai senzatia placuta de supa cu paste