Tagliatelle cu creveti si sos de rosii

5

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Portii: 
2
Timp de preparare: 
15 min
Timp de gatire: 
10 min
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

1 pachet de Tagliatelle Dukan cu spanac

sau

1 pachet de Tagliatelle Dukan konjac natur

300 grame creveti decorticati

1 lingura ulei masline

condimente: ardei iute dupa gust, 2 catei de usturoi tocati, 1 ceapa mica tocata, sare si piper

1/3 cana vin alb

150 grame de rosii decojite din cutie (tocate)

 

Retete de supe, felul doi, deserturi si multe altele poti gasi in cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

Se fierb pastele din konjac natur conform indicatiilor de pe ambalaj.

Intre timp intr-o tigaie mare incingem 1 lingurita ulei masline, apoi adaugam crevetii, sare si piper, usturoi si ardeiul iute. In momentul in care crevetii devin roz-portocalii ii scoatem din tigaie.

In aceeasi tigaie mai adaugam un strop ulei masline, adaugam ceapa, sare si gatim la foc mediu timp de 2-3 minute. Apoi adaugam vinul si fierbem la foc mic pana se reduce la jumatate.

Apoi adaugam rosiile si crevetii. Lasam 1 minut si adaugam pastele. Amestecam un pic pana se omogenizeaza pastele impreuna cu sosul si servim.

Puteti decora farfuria cu cateva frunze de busuioc proaspat.

Bon appetit!

Aceasta reteta poate fi consumata in perioada Croaziera - zilele PL.