Tagliatelle Dukan cu sparanghel si rosii

5

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Portii: 
2
Timp de preparare: 
7 min
Timp de gatire: 
10 min
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

1 lingura de ulei de masline

2 catei de usturoi taiati

un manunchi mic de busuioc tocat foarte marunt si cateva frunze intregi de busuioc proaspat

1 conserva de rosii intregi

sare de mare/ sau orice fel de sare

piper negru proaspat macinat

1 manunchi de sparanghel

1 pachet de Tagliatelle Dukan cu spanac sau simple (cum doriti)

Retete de supe, felul doi, deserturi si multe altele poti gasi in cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

Reteta este adaptata Dukan dupa o reteta compusa de Jamie Oliver :)

Intr-o tigaie (foc mediu) adaugati putin ulei de masline, adaugati usturoiul si gatiti-l pana are o culoare aurie. Apoi adaugati si busuiocul si rosiile intregi din conserva. Asezonati cu piper si sare. Fierbeti totul timp de 5 minute.

Curatati sparanghelul si taiati-l marunt. Il adaugam in tigaie, fierbem inca un minut apoi stingem focul. Daca mai este nevoie adaugam sare sau piper si la final.

Fierbeti Tagliatelle Dukan cu spanac conform instructiunilor (2-3 minute) apoi le luati din oala cu un cleste si le adaugati in tigaia unde ati preparat sosul. Nu scurgeti detot tagliatellele.

Amestecati totul cu grija in tigaie si serviti.

Puteti decora farfuria cu cateva frunze proaspete de busuioc si cateva picaturi de ulei de masline.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pastele din konjac fierte fara niciun fel de sos, nu prea au niciun gust. Dar gatite cu sos de rosii/ sau alt tip de sos, sunt gustoase. Dar pana nu le incerci nu cred ca poti sa stii sigur daca iti plac sau nu. Ca textura sunt un pic gumate.
Sunt indicate in orice dieta, deoarece au foarte putine calorii (cam 5 calorii pe suta de grame de paste), regleaza tranzitul intestinal, creaza o senzatie de satietate pe o perioada mai lunga. Konjacul nu contine gluten, poate fi consumat de persoanele care au intoleranta la gluten. Contine vitamine si minerale.
De retinut: atunci cand consumam paste din konjac/ sau konjac sub orice alta forma (orez/ faina/ paste), trebuie sa bem ff multa apa. Inainte de masa si dupa. Daca nu bem suficienta apa, simtim o senzatie de disconfort in stomac.

Succes!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi