Tagliattele Dukan cu spanac, sos Chimichurri si creveti

0

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Portii: 
2
Timp de preparare: 
10 min
Timp de gatire: 
10 min
Dificultate: 
Scazuta
Ingrediente: 

Sos Chimichurri

Ingrediente:

2 legaturi de patrunjel

2 catei de usturoi

5 linguri de ulei de măsline

1-2 linguri de otet de vin rosu

1/2 linguriță de sare

1/4 linguriță de chimion măcinat

1/4 linguriță de piper roșu măcinat

1/4 linguriță piper negru măcinat

Mod de preparare: Intr-un blender adaugati toate ingredientele si pasati pana obtineti un sos fin.

Pastele si crevetii

Ingrediente:

8 creveți jumbo proaspeți cu coadă (sau orice alt tip de creveti, puteti incerca si creveti congelati)

1 lingură de ulei de măsline

1/4 linguriță de sare

1/4 linguriță piper negru măcinat

1/4 linguriță fulgi de piper măcinat

Frunze proaspete de pătrunjel tocate

1 pachet de tagliatelle Dukan cu spanac

Gateste frantuzeste retetele lui Pierre Dukan din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Pasi pentru executare: 

Pastele se fierb conform instuctiunilor de pe pachet.

Intre timp intr-un castron puneti crevetii impreuna cu uleiul, sarea, piperul negru si rosu. Amestecati si lasati la frigider pentru ca aromele sa se intrepatrunda. 

Intr-o tigaie non aderenta puneti 2-3 picaturi de ulei si cand aceasta este fierbinte adaugati crevetii. Se gatesc 3-5 minute pe fiecare parte.

Scurgeti pastele si adaugati 3/4 sosul Chimichurri. Amestecati cu grija fara sa le rupeti. 

Intr-un bol de servire puneti pastele cu grija, peste care adaugati crevetii si restul de sos Chimichurri. Presarati patrujel proaspat tocat pe deasupra.

Pofta buna!