Tocana de ficatei de pui

5
Categorie: 
Feluri principale
Etapa: 
Atac
Portii: 
2
Timp de gatire: 
20 min
Dificultate: 
Scazuta
Pentru mai multe retete Dukan te sfatuim sa iti cumperi Retetele Dukan. Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a
Ingrediente: 

500 g ficat de pui
1 iaurt 0,1%
2 catei de usturoi
0,5 l apa
1/2 ceapa alba
1/2 lingurita boia dulce

Pasi pentru executare: 

Se taie ceapa cubulete si se caleste in apa. Cand devine sticloasa, se adauga boiaua, ficatul spalat de sange si curatat de impuritati si se lasa cca. 5 minute pentru a se firbe putin in sosul sau.
Se adauga apa si se lasa sa firba la foc mic. Cand ficatul e aproape fiert, se adauga un sos facut din iaurt+usturoi pisat si 2 lingurite de sare, care se adauga peste ficatul care fierbe. Se mai lasa maxim 5 minute si este gata. Are un gust usor acrisor de la iaurt si e tare buna mancarea asta.
Pofta buna!

Comentarii

eu cred ca am reusit o varianta mai buna am transformat o reteta de ficatei cu ceapa iata cum si iese delicios; ficateii se curata sa spala bine si se lasa in lapte degresat (pot fi lasati in frigider si peste noapte) o ceapa mica se caleste in tigaie de teflon se pun ficateii 3 minute si se intorc usor cu o paleta. intr-o cana se divolva piper,rozmarin si cimbru in apa calduta si se adauga peste ficatei ca se mai lasa sa fiarba acoperiti cam 15 minute pina scade sosul. sint minunati fierbinti cu ustoroi pisat deasupra.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

eu cred ca am reusit o varianta mai buna am transformat o reteta de ficatei cu ceapa iata cum si iese delicios; ficateii se curata sa spala bine si se lasa in lapte degresat (pot fi lasati in frigider si peste noapte) o ceapa mica se caleste in tigaie de teflon se pun ficateii 3 minute si se intorc usor cu o paleta. intr-o cana se divolva piper,rozmarin si cimbru in apa calduta si se adauga peste ficatei ca se mai lasa sa fiarba acoperiti cam 15 minute pina scade sosul. sint minunati fierbinti cu ustoroi pisat deasupra.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului Magda.Ioana
Trimis de Magda.Ioana la 19. Ianuarie 2013 - 16:04

Mi-am facut si eu, a iesit foarte bun. Insa eu am adaugat si o lg jumate de tarate(nu le mancasem in ziua respectiva) si mai mult patrunjel. La final are un gust genial, ceva gen"ficatei cu mamaliga".

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

am facut si eu azi tocanita si am urmat si sfatul mihaelei centiu. am adaugat o sumedenie de alte mironedenii... am folosit boia iute in loc, chilli, oregano, cimbru, iar in sosul de iaurt am pus f mult patrunjel. in PL ma gandesc ca merge f bine cu ciuperci.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

am facut si eu azi tocanita si am urmat si sfatul mihaelei centiu. am adaugat o sumedenie de alte mironedenii... am folosit boia iute in loc, chilli, oregano, cimbru, iar in sosul de iaurt am pus f mult patrunjel. in PL ma gandesc ca merge f bine cu ciuperci.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

este super buna .ptr sos puneti in iaurt inainte sa-l turnati peste ficatei cateva linguri de zeama in care au fiert ficatei si amestecati bine.dupa ce stingeti focul adaugati iaurtul.nu se mai branzeste.un adevarat deliciu mai ales daca va plac ficateii.spor la slabit

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

ella

ce iaurt ai folosit, ca mie mi s-a branzit? desi cu 0,1 % grasime, insa bio, real, adevarat...nu prafuri. in astfel de cazuri mai intai se de pe foc dupa aceea se adauga iaurtul.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

stur, 38 ani/CROAZIERA 3/3

loading...