Tort cu crema din budinca

5

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Portii: 
6
Timp de preparare: 
30 minute
Dificultate: 
Scazuta
Gateste frantuzeste retetele lui Pierre Dukan din cartea Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a a doctorului Pierre Dukan.
Ingrediente: 

Blat
6 oua
1 plic budinca de lamaie dr.Oetker
1 lingura indulcitor
2 linguri tarate rasnite

Crema
2 plicuri budinca dr.Oetker, unul de ciocolata, unul de lamaie
1 litru lapte degresat
indulcitor dupa gust

Glazura
2 pliculete ness

Pasi pentru executare: 

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu indulcitorul, se adauga praful budinca de lamaie si taratea, se amestca bine si se lasa 10 minute sa se moaie taratea. Separat se bat albusurile spuma cu un praf sare si se incororeaza usor in amestecul cu galbenusuri. Compozitia rezultata se imparte in doua, in jumatate se adauga o lingura cacao. Se coc 2 blaturi, unul alb, unul negru, pe hartie de copt, intr-o forma rotunda (eu am folosit o cratita cu diametrul de 20 cm), cca 8-10 minute fiecare. Cand se racoresc putin, se desprind de pe hartia de copt.
Se pregatesc 2 creme de budinca de la dr.Oetker, una de ciocolata (se face prima) si una de lamaie, cf. instructiunilor de pe plic.
Intr-o forma de tort (eu am folosit aceeasi cratita), se asambleaza imediat (cat cremele de budinca sunt calde), in ordinea: blat alb, crema neagra, blat negru, crema alba (preferabil budinca neagra sa fie la mijloc deoarece e mai cremoasa). Deasupra se presara 2 pliculete ness (se vor topi de la crema calda si vor da o savoare si un gust deosebit tortului).
Se da la frigier pana se intareste budinca.
Pofta buna!

Nota: cantitatile sunt pentru 2 persoane, 3 zile (daca rezistati).

Comentarii

Arata super,as vrea sa-l incerc si eu,dar nu gasesc budinca fara zahar,unde ati gasit ?Si cacao degresata nici atat,doar cu 11% grasime,este ok?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului gabriellered

budinca dr otker cu cioco si lamaie are zahar...azi am citit ingredientele...sau exista si fara?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Live, Love!, Laugh

Foarte bun, una dintre preferatele fiului meu :)

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului Adela M

Cel mai bun desert! Il fac tot timpul cand vreau sa ma rasfat cu ceva bun,bun! Multumesc pentru reteta!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Adela :)

L-am facut in weekend, foarte bun..mi-a iesit exact ca in poza, doar ca data viitoare eu il siropa putin. Multumim :)

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

maine il incerc si eu ca nu mai pot de pofta :)

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului monyn

aspect, gust....extraordinar de bun. nu l-am insiropat, dar urmatorul il voi insiropa ca merge f bine. mi-au crescut si blaturile f bine. ce mai...un adevarat tort de sarbatoare. cred ca asta-i prajitura pe care o voi face de paste si ptr musafiri ca am mancat acum toata familia. multumesc de reteta.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Minunat tortuletul si usor de facut!Mi-a iesit exact ca in poza,doar ca eu nu am avut budinca de lamiie si am folosit de vanilie.Multumesc pentru reteta1

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

LILI

Minunat tortuletul si usor de facut!Mi-a iesit exact ca in poza,doar ca eu nu am avut budinca de lamiie si am folosit de vanilie.Multumesc pentru reteta1

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

LILI

Reteta este dementiala!!!Mi-a iesit exact ca in poza.Usor de facut si ffff bun.

Voteaza reteta: 
1
Average: 1 (1 vote)
imaginea utilizatorului Charlie

Cel mai bun desert de care am avut parte pana in acum in faza de croaziera. Am respectat cantitatile si pasii intomai si mi-a iesit un tortulet superb!
Merita incercat! Nici nu ai spune ca esti la dieta!
Multumim Mmili!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului Alexandra Moise

Nemaipomenit mananca toata familia!!!!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

,,Nu spune niciodata nu se poate, ci incepe cu să vedem.". -Nicolae Iorga

imaginea utilizatorului lety5384

Buna seara...tortul a iesit SUPER...stiu ca nu este locul potrivit,dar vroiam sa va intreb de cate ori pe saptamana avem voie sa mancam dulciuri in croaziera?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului biculina

Mie nu mi-a crescut blatul, a ramas ca o clatita mai groasa ... :( Dar a fost delicios oricum! As mai face, dar ma enerveaza blatul ala ca nu creste si nu stiu unde gresesc ...

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

cristina

cea mai buna praji din istorie!!! am facut-o de revelion. Musafirii mei au mancat cu pofta si nu le-a venit sa creada cand le-am zis pe urma din ce este facuta :))

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Alimentele pe care aveti voie sa le mancati la liber sunt cele din bara verde. Atat si nimic mai mult! Nu mai puneti intrebari stupide!!

imaginea utilizatorului lety5384

Buna ziua,la blat pot pune si faina de ovaz,in loc de tarate rasnite?
Multumesc mult!!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

nuuuuuuuuuuuuuuu! daca esti in atac sau croaziera NU!

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

Alimentele pe care aveti voie sa le mancati la liber sunt cele din bara verde. Atat si nimic mai mult! Nu mai puneti intrebari stupide!!

imaginea utilizatorului lety5384

Mersi...eu am pus faina de ovaz si blatul a iesit foarte foarte tare.Pe viitor daca voi pune tarate rasnite...va iesi pufos?

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi

l-am facut pana acum de 2 ori pana acum, e minunat... si non-dukaneii l-au apreciat enorm, mai ales pe cel cu budinca de capsuni si cocos!!!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

in croaziera din 23.11.2012

imaginea utilizatorului biank

Eu i-as da si 10 stele pt ca merita...l-am facut de Anul Nou si am mancat vreo 4 zile din el...oricum este delicios

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
imaginea utilizatorului nicoletadina

l am facut acuma si eu sper sa mi fi iesit bun.

Voteaza reteta: 
0
Zero voturi
imaginea utilizatorului monica ciobanu

...este foarte foarte bun, doar ca eu am insiropat putin blaturile, dar este delicios!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Ma bucur ca va place, eu il fac aproape saptamanal... pup si spor la slabit!

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)
loading...