Tort cu frișcă de la Ela T.

5

Categorie:

Etapa: 
Croaziera
Portii: 
6
Timp de preparare: 
1 oră
Dificultate: 
Medie
Ingrediente: 

Blat:
4 ouă
3 linguri apă
3 linguri tărâțe ovăz
2 linguri tărâțe grâu
1 lingură amidon (Gustin)
1 lingură cacao degresată
1 pliculeț praf de copt
6 linguri îndulcitor

Frișcă
500 g brânză degresată
5-6 linguri îndulcitor
esențe
250 ml lapte degresat

Cremă
1/2 din frișca de mai sus
12 foi gelatină (2 plicuri)
250 g brânză-cremă cu iaurt
250 g iaurt de băut
4-5 linguri îndulcitor
2 linguri fructe goji

Opțional: praf de roșcove sau scorțișoară

Pentru mai multe retete Dukan te sfatuim sa iti cumperi Retetele Dukan. Regimul meu in 350 de retete. Editia a II-a
Pasi pentru executare: 

Blat:
Se bat albușurile cu un praf de sare și cele 3 linguri de apă până se întăresc, cu mixerul.
Se freacă gălbenușurile cu îndulcitorul și se adaugă peste albușuri. Se amestecă ușor, (cu telul!), se adaugă tărâțele de ovăz și grâu măcinate ca o făină, amidonul, praful de copt și cacao.
Se pune într-o formă de tort, tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor (încălzit) la 170 de grade, fără să se deschisă până se coace (depinde de cuptor electric sau gaz).
Se lasă să se răcească și se taie în două.
Dacă doriți să iasă mai înalt ar trebui să măriți catitățile.

Frișca:
500 g brânză degresată (eu folosesc Covalact sau vrac), esențele, îndulcitorul se mixează cu blenderul de mână (hand-blender) nu cel cană! Se adaugă treptat câte o lingură de lapte până se subțiază crema. Se înfoiază cu telul si se ține la rece. Pentru a se întări se adaugă întăritor de frișcă. Eu nu am folosit întăritor de frișcă și a rămas un pic cam moale.

Crema:
Se pun foile de gelatină în apă rece la înmuiat (5 minute)
Se amestecă crema de brânză cu iaurt (eu am folosit Ehrmann crema de brânza 0,2%) cu iaurtul (am folosit Danone natur de baut 0,9%) și cu îndulcitorul.
Se adaugă jumătate din cantitatea de frișcă de mai sus.
După ce s-au înmuiat foile de gelatină se scurg de apă și se pun într-un vas, pe abur, să se topească, pentru câteva minute. Se dă vasul deoparte și se adaugă peste gelatina topită 2-3 linguri din cremă. Se amestecă. Se adaugă și restul de cremă și se mestecă bine cu telul. Se dă câteva minute la frigider.
După ce s-a întărit, se încorporează câteva linguri de goji în cremă și se întinde crema între cele două foi de tort.
Tortul se acoperă cu frișca rămasă și se ornează.
Eu am presărat o linguriță de praf de roșcove pe el. Se poate pune scorțișoară.
Se dă la frigider pentru o oră sau două.
Poftă bună!

Comentarii

imaginea utilizatorului Ela T.
Trimis de Ela T. la 16. Septembrie 2012 - 12:11

Tortul s-a mancat. Este f bun la gust. Data viitoare o sa pun mai mult din frisca in crema si un pic de indulcitor in plus.

Voteaza reteta: 
5
Average: 5 (1 vote)

Start Dukan: 20 august 2012 - Minus 18 kilograme
Incheiate toate etapele in august 2013.