Konjac, de asemenea (cunoscut sub numele de konjak, konjaku, cartofi Konnyaku, limba diavolului, crinul voodoo, sarpele de palmier sau ignamul elefant) este o planta din genul Amorphophallus. Konjac este o planta perena nativa din zona subtropicala si tropicala din Asia de Est, Japonia, China si Indonezia.
Mancarea facuta din radacina acestei plante este cunoscuta in limba engleza sub numele său japonez, Konnyaku, fiind gatita si consumata in special în Japonia. Cele două tipuri de baza sunt albe si negre.
Prin impingerea radacinii printr-o grila de lame ascutite la capatul unei cutii de lemn se obtin taieteii, numiti Shirataki, care sunt, de asemenea, vanduti in variante de alb si negru.
Din konjac se face faina, paste fainoase si mai este folosit si ca gelifiant. Konjacul este un aliment folosit de mii de ani in Japonia pentru slabire.
Nutritionistul Pierre Dukan a popularizat radacina fibroasa a plantei inca din 2011, cand a adaugat-o in lista sa de 100 alimente aprobate de Dieta Dukan.
Konjac este un aliment fara gluten, 100 % natural, care este non – alergenic
Konjac este o planta care isi are originile in Asia. Persoanele care tin dieta Dukan pot sa manance cantitati nelimitate de konjac, in toate fazele de dieta.
Cel mai des intalnit produs in care gasim konjac-ul este sub forma de taitei (denumit Shirataki). Konjac este un aliment grozav in diete pentru ca da senzatia de satietate, desi nu contine calorii.
De aceea consmul de konjac este o componenta importanta a unui program de slabire lipsit de frustrarea limitarii.
Pe scurt, konjac-ul este un aliat penrtru pierderea in greutate.
Konjac este un aliment fara gluten, 100 % natural, care este non- alergenic. Este practic lipsit de calorii si absoarbe pana la 100 de ori greutatea sa in apa (de 70 de ori mai mult decat taratele de ovaz).
Konjac este un mare aliat in slabire: pregatit ca un fel de mancare normal, aratand ca taiteii pe care ii stim de o viata, konjac iti va da bucuria unei mese complete (avand insa putine calorii) si vei resimti mai repede si senzatia de satietate pe care o ai rareori cand tii dieta.
Konjac este un substitut al carbohidratilor util pentru slabire rapida.
Konjac este un ajutor adevarat pentru cei care vor sa slabeasca, fara frustrare.
De exemplu, pastele Konjac Shiraki Dukan contin de 35 de ori mai putine calorii decat pastele traditionale.
(taitei/ paste Shiratakis: 9.6 Kcal / 100 g; paste traditionale: 364 Kcal).
In plus, taiteii Konjac pot fi preparati intr-o suta de moduri diferite!
Konjac, un substitut al carbohidratilor care nu ingrasa si da senzatia de satietate
Konjac pot fi usor adaugate la gatit dieta Dukan pentru diversificarea meniurilor. Pastele din konjac sunt vandute sub forma de Shirataki, fidea, in forma spaghete, fettuccini, in cuburi sau in blocuri de gelatina (numite Konnyaku), etc Konjac este un excelent ingredient anti-frustare.
Aroma sa neutra este ca o foaie alba care ne suscita imaginatia si creativitatea: le poti pregati intr-un sos, cu ierburi si condimente – toate acestea iti vor placea!
Konjac si Dieta Dukan
Konjac este o „materie prima” esentiala in dieta Dukan, dupa taratele de ovaz. Sub forma de paste sau faina de konjac, acesta ofera o optiune de diversificare a alimentatiei, nu contine calorii si are proprietati nutritionale recunoscute.
Chiar si in faza de atac, pastele si faina de Konjac pot fi consumate in cantitati nelimitate. Acesta ofera in mod eficient o senzatie de plenitudine, de satietate, la fel ca alte alimente pe care doctorul Dukan le recomanda si care se afla pe lista de alimente permise in acest regim de slabire, precum taratele de ovaz, ouale fierte tari, crevetii, branza alba degresata, carnea de curcan, carne de crab (real, nu facuta din surimi), ton simplu, sardinele, supa de legume si ficatul de pasare.
Konjac este un aliment alcalin benefic. In principal este bun pentru cei care mananca multe alimente acide (exemplu: Carnea, muschiul de animal este constituita din compusi fosforici si este acida in natura).
Daca veti consuma in mod regulat konjac, echilibrul acido-bazic poate fi atins.
In consecinta Konjac este benefic pentru sanatate, are un gust placut si ajuta la mentinerea greutatii.
Konjac in industria Cosmetica
Burete Pure Konjac – Bineinteles konjacul este ingredientul principal al acestui accesoriu cosmetic imbogatit cu pudra de carbune din bambus. Este puternic anti-oxidant impiedica si intarzie aparitia acneei, deoarece are proprietati antiseptice si este recunoscut ca aliat impotriva infectiilor.
Mangalul, caci asa este cunoscut in Europa se folosea in antichitate ca remediu impotriva otravirii cu venin de la diferite insecte. Carbunele de bambus are proprietati anti-oxidante, astfel ca va curata pielea in profunzime, eliminand punctele negre si impuritatile, va exfolia epiderma oferind tenului o stralucire naturala, va reechilibra ph-ul si va omori porii acneici.
Perfect pentru persoanele care au probleme cu tenul, acest burete pure konjac contine diferite minerale care au proprietatea de a absorbi si de a indeparta excesul de sebum. Este un antioxidant natural ce va tine acneea departe si va indeparta bacteriile cu succes.
Spor la dukanit!